自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

月希 發表於 18-8-18 17:01
最緊要係...佢個價比出面百貨,超市特價時貴...
你咁大個展....又要入場費..
我會期望你比出面賣得平嘛...

係囉。又話12點前10蚊我先入場。點知去到先話今日無10蚊票。又唔寫明 話要晚上18:00先有10蚊。比佢搵笨。我哋4條友買埋入尊貴區$40×4車錢來回都$40×4。未入場已經$320。諗諗下真係無著數。仲要拎餐死。諗住今日有貿易區先去。點知都唔係好多岩心水嘢買。價錢唔平。
另外食嘢方面真心講全部都唔好食。50蚊和牛得少少但都un架。食完鮑魚花膠之後要狂飲嘢。今日飲飲食食全部又洗咗幾百。買嘢真係貴過上年。有好多一田減價仲平囉。試過一次下次咪搞。或1條友去入貨算。

水晶宮

月希 發表於 18-8-18 17:01
最緊要係...佢個價比出面百貨,超市特價時貴...
你咁大個展....又要入場費..
我會期望你比出面賣得平嘛...

都係。。。比我搵到平過超市特價的物品唔超過5樣

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

靚寶 發表於 18-8-18 20:37
都係。。。比我搵到平過超市特價的物品唔超過5樣

唔係冇平既...不過係D貴貴野先會平過出面超市囉...

普通野...真係十樣十樣都貴過出面特價...

不過就叫有野送囉...多個環保袋咁....

好似出前一丁...係勁貴...
但送個煲係幾靚既....個保溫都靚
岩用...其實當買個煲...送出前一丁就抵啦..

只係我上年都買左..上年100蚊..有13個麵..
今年110蚊得9個麵...
個煲公仔一樣..只係手把唔同...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

vv518vv 發表於 18-8-18 20:06
係囉。又話12點前10蚊我先入場。點知去到先話今日無10蚊票。又唔寫明 話要晚上18:00先有10蚊。比 ...
今年我係FREE入場...同買左D野..原本要450既野....依家410左右就有...

買大量..重送左幾百蚊其他products....
但我淨係依度已洗左幾千蚊..買左一年份量的....

同有D電器係平D既...

不過普通食品..其實真係唔會比超市特價時平囉...

水晶宮

熱血金章

vv518vv 發表於 18-8-18 20:06
係囉。又話12點前10蚊我先入場。點知去到先話今日無10蚊票。又唔寫明 話要晚上18:00先有10蚊。比 ...

我上網睇介紹有講明十蚊係平日先有喎,都諗到佢係吸人流先會咁做,周末多人放假仲點會有早場優惠。

水晶宮

熱血金章

月希 發表於 18-8-18 21:14
唔係冇平既...不過係D貴貴野先會平過出面超市囉...

普通野...真係十樣十樣都貴過出面特價...

我一直都唔覺得車仔果啲會係送,清仔好多粉絲,純粹當買紀念品㗎咋。

男爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投

月希 發表於 18-8-16 22:10
依個20蚊...魚蛋勁大粒...

其他檔賣緊20蚊2粒....

我見仲有人拎個lock n lock去, 個亞姐照"不", 都係收廿蚊

珍珠宮

回覆樓主:

唔覺得裏面啲嘢平 買開零食特價時我買15蚊一盒, 會場見到50蚊三盒
仲未計入場費,車費

男爵府

回覆樓主:

分享下先,咁多年我都無去過美食博覽,剩係去過工展會。

今次因為屋企個煤氣熱水爐壞壞地,所以我星期五放工後去家電展買恆溫熱水爐,6點後入場$10。買完行左一陣,發現中電download 佢個apps再成功登入可以免費攞兩個玻璃食物盒,免費,正(emoji)

橫掂買左飛入場,緊係入埋入美食展

買左鹹蛋黃醬,$40/1樽,$70/2樽

現場又試飲過Sunkit Gold Juice ,石榴好味,佢有set盒, $80/6支,有埋保溫袋送,所以買左一set

跟住行下行下又唔知行到邊度,見到$20/5包蝦片,試食幾好味,又買左$20

最後太多野,好重,無再行,走人。

珍珠宮

阿Be 發表於 18-8-19 13:57

今次因為屋企個煤氣熱水爐壞壞地,所以我星期五放 ...

我尋日中電送廚房爐頭貼紙渣

水晶宮

熱血金章

_candy_ 發表於 18-8-19 16:45
我尋日中電送廚房爐頭貼紙渣

你要再去盡頭果邊,首次登入個 app 先有得送。

珍珠宮

9594 發表於 18-8-19 16:57
你要再去盡頭果邊,首次登入個 app 先有得送。

係安apps首次登入㗎,佢話仲有抽獎我都有玩,但抽唔中。

水晶宮

熱血金章

_candy_ 發表於 18-8-19 16:58
係安apps首次登入㗎,佢話仲有抽獎我都有玩,但抽唔中。

要填份form 登記帳單編號㗎,你幾點去㗎??我禽晚七點幾先去拎都有玻璃盒。

珍珠宮

9594 發表於 18-8-19 17:00
要填份form 登記帳單編號㗎,你幾點去㗎??我禽晚七點幾先去拎都有玻璃盒。
...

我琴晚都成九點啦, 有幾個職員拎住form叫填表, 但係最終又話唔使填, 按完個apps就登記 email同電話, 之後佢啲do 個barcode就畀禮物。 同場仲有啲人響度玩煮餸, 不過見到已經截咗人龍。

水晶宮

熱血金章

_candy_ 發表於 18-8-19 17:05
我琴晚都成九點啦, 有幾個職員拎住form叫填表, 但係最終又話唔使填, 按完個apps就登記 email同電話, ...

咁應該未計你做首次登入啦,因為我填完表,佢即刻輸入資料,係要入帳單號碼同密碼之後先有玻璃盒,你九點幾可能已經截龍,又或者已經派完,因為一般人無帳號係身,要花一段時間去查。

而個廚房貼,我都有拎,係兩個活動黎㗎。唔係因為無盒所以先送貼比你。

珍珠宮

9594 發表於 18-8-19 17:12
咁應該未計你做首次登入啦,因為我填完表,佢即刻輸入資料,係要入帳單號碼同密碼之後先有玻璃盒,你九點 ...

原來係咁 如果有時間,等我禮拜一再去睇下先

伯爵府

阿Be 發表於 18-8-19 13:57

今次因為屋企個煤氣熱水爐壞壞地,所以我星期五放 ...

嘩,好叻叻呀
可以搬咁多野回家

男爵府

peckykoo 發表於 18-8-19 17:26
嘩,好叻叻呀
可以搬咁多野回家

哈哈,咁都比你捕到我?

我地幾時去流浮山買海味啫

伯爵府

阿Be 發表於 18-8-19 20:17
哈哈,咁都比你捕到我?

我地幾時去流浮山買海味啫