自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

羽絨、雪䄛?未去過咁凍地方,請教大家,謝謝

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sunnykiwi 發表於 18-8-15 22:11

我去廸卡儂買羽絨雪褲同玩雪手套,我前年去,覺得無想像中咁凍
祝你玩得開心

男爵府

WunieCon 發表於 18-8-15 22:15
我去廸卡儂買羽絨雪褲同玩雪手套,我上年去,覺得無想像中咁凍
祝你玩得開心
...

多謝哂,我見旺角有分店,搵日去睇下先,唔該曬

侯爵府

sunnykiwi 發表於 18-8-15 22:11

除左羽絨大褸外
淘寶

子爵府

牛年勳章

祝你玩得開心
...

赤柱~出口店有售

男爵府

祝你玩得開心
...

係咪要著兩條褲?厚底鞋?

男爵府

winnie713 發表於 18-8-15 22:19
赤柱~出口店有售

赤柱有?但有d 遠,唔該曬先

寶石宮

2023年兔年勳章

祝你玩得開心
...

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

氣溫大約幾多度?同六歲左右小朋友去會唔會好困難?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

sunnykiwi 發表於 18-8-15 22:20
係咪要著兩條褲?厚底鞋?

旺角花園街近太子有d檔仔賣雪䄛、 雪褲,佢係附近樓上有舖頭,都多款。

入面一條打底褲,外面著多條雪褲就ok。 鞋就最好買對雪鞋,防水保暖,鞋底要狗牙底,防跣。 我係淘寳買幾十 、 百零蚊已經可以。 香港賣滑雪用品店都有,幾百至幾千都有。 類似呢種,不過我買高身少少。

男爵府

ChloeMa 發表於 18-8-16 04:32
旺角花園街近太子有d檔仔賣雪䄛、 雪褲,佢係附近樓上有舖頭,都多款。

入面一條打底褲,外面著多條雪 ...

Ok thank you

珍珠宮

回覆樓主

你就好啦有得去芬蘭

公爵府

唔好煩我 發表於 18-8-16 08:54
你就好啦有得去芬蘭
我都好想去,好羡慕

大宅

回覆樓主:

無知一問,去芬蘭係咪要跟團呀?

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 sunnykiwi 的帖子

講漏左添~ 我仲喺廸卡儂買咗雪靴我應該係前年去, 唔係上年去, 傻咗....
前年香港未有廸卡儂, 所以我返深圳嗰間買

阿女就著兩條褲, 有時係打底褲加有毛LEGGING, 有時係LEGGING加雪褲
但好多時室內都會除左條雪褲

我就多數就咁著條毛底緊身牛仔褲, 有時加打底褲但好多時都唔使加
淨係喺聖誕老人村先有著雪褲

男爵府

WunieCon 發表於 18-8-16 13:28

講漏左添~ 我仲喺廸卡儂買咗雪靴我應該係前年去, 唔係上年去, 傻咗....

唔該曬,我聽你講完都知道大概,多謝哂

伯爵府

回覆 C.Humphrey 的帖子

Exactly幾多度唔記得啦, 大概 -5到10度咁上下, 聖誕老人村嗰邊凍D, 好似有零下廿幾度但因為嗰邊天氣無香港咁濕, 所以體感溫度都OK家, 再加上全部室內都有暖氣...
最凍係行過海邊GEI時候囉, D海風真係吹到變雪條~

我女去時都係得5歲, 佢好OK呀, 玩到唔捨得走
我覺得同帶佢去其他地方旅行差不多, 係要著暖D, 行李放多兩件衫/褲囉
交通都好方便易搭

伯爵府

回覆 cici2001hk 的帖子

我自由行

翡翠宮

牛年勳章

WunieCon 發表於 18-8-16 13:34
回覆 C.Humphrey 的帖子

Exactly幾多度唔記得啦, 大概 -5到10度咁上下, 聖誕老人村嗰邊凍D, 好似有零下廿 ...

咁可以考慮親子遊

公爵府

萬能嘅淘寶幫到你,安坐家中等收貨。

首頁
12345...9

尾頁

跳至