樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因為之前見擴3條隊停滯不前搵左份兼職返,冇為意突然呢幾個月不停前進,就算辭職都驚好忟水會超
現在1344,可否解答,之後條隊會一直行嗎?定會停一停,超擔心

男爵府

yan12 發表於 18-8-16 12:02
因為之前見擴3條隊停滯不前搵左份兼職返,冇為意突然呢幾個月不停前進,就算辭職都驚好忟水會超
現在1344, ...

係去得好快,因為滿東派緊!來緊碩門又開派!

男爵府

回覆 tomato100hk 的帖子

咁請問條隊係咪一直郁?如果突然派審查信見主任,聽說有1個月緩和期?係點樣的
謝謝回覆

男爵府

yan12 發表於 18-8-16 14:43
回覆 tomato100hk 的帖子

咁請問條隊係咪一直郁?如果突然派審查信見主任,聽說有1個月緩和期?係點樣的

現在其實不停派緊,亦不停審查中!你過cyclub八下!

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

但呢排又停左,1344 應該下年年頭年中
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

回覆樓主:

我擴4 ,真係郁得好快 ,呢個月擴4審查突然郁左成萬人。想知如前面仲有3千人就到審查,會有機會派到碩門嗎?

wcpcelia    發表於 18-8-17 10:34

男爵府

回覆 newspaperhang 的帖子

係咪真的,可以講下有咩心得?
現在辭左職都驚驚地,只係睇少左幾個月

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

yan12 發表於 18-8-17 09:33
回覆 newspaperhang 的帖子

係咪真的,可以講下有咩心得?

無心得,只係睇住cy果邊報料呢排都停哂落黎
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

禁止訪問

男爵府

回覆 高秀蘋 的帖子

下?咩叫隱瞞入息?:" />:" />:"
問下jm知唔知條隊會繼續爆,想汁好啲數就要話人賤?你知唔知話緊幾多人?係咪過幾蚊,幾百蚊都賤?咁其他出糧係現金的人呢?
照你道理好多人都應該上唔到樓,繼續應該捱貴租。想請問你幾有信心用2萬2千蚊入息內得到藍卡,等審查的5~8年內能應付照顧一個小朋友,一家3口衣食住行?

你咁有正義感,你唔去舉報同打擊啲真係濫用緊資源既人?

禁止訪問

男爵府

回覆 高秀蘋 的帖子

你無申請公屋係咪好高尚同巴閉?唔該你貼地啲多啲睇下其他申請公屋個案啦!無申請咁你黎呢版上樓為咩?就係為左鬧人呀?!

開口埋口鬧人,住豪宅都冇用啦。講少句會顯得你更有貴格,真係唔想再覆你

禁止訪問

男爵府

回覆 高秀蘋 的帖子

人地點做你管得著咩?辭左職都係計前6個月入息,唔係叫隱瞞

我地啲地道窮人買唔起樓,多個人入息又超咁啲,唔返工食政府一哭2鬧又做唔出,係冇你咁高尚喎
你睇下cy club,邊幾個唔係咁,你遂個走去話人賤啦,你覺得清高,你唔走去遂個post鬧?!

好似得你一個人係離地公主,覺得咁做法好新奇咋喎

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

yan12 發表於 18-8-23 21:17
回覆 高秀蘋 的帖子

人地點做你管得著咩?辭左職都係計前6個月入息,唔係叫隱瞞

好多人為左間公屋都要停工,執靚條數等審查,咁樣唔係隱瞞喎,如果有工作而無申報就係隱瞞,咁個個攞公屋都係咁,個個都係賤?咁不如話房署賤,點解將入息set咁低?一個4人家庭搵唔夠2萬7仟幾?

男爵府

回覆 高秀蘋 的帖子

我勸你都係講少句啦,得罪人多稱呼人少。
你訓我屋企床下底咩知人地好多事咩?呢啲咸豐年既家事,我幾年前po出左黎呻預左比人睇
或者你家庭婚姻好美滿,講聲你叫做好彩咋,我出左幾廿個post比你摷到是但1個出來攻擊我,仲要最底果幾個,都冇意思嫁。你上得黎都睇過婆媳夫妻版為數不少,住得埋又買到樓就唔洗申請公屋啦~
你都係講少兩句免得罪人罷啦!得閒就貼地啲睇下民生仲有意義啦

禁止訪問

男爵府

回覆 高秀蘋 的帖子

第一,你唔好活係自己世界,睇下其他人回覆先
第二,我婚姻依家好好,同娘家,奶奶一家關係更勝從前。將你擔心放係自己身上,可能自己係霎眼嬌咋。
第三,最大開眼界係未見過人把口賤,但處處話人賤投降

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至