興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章

想知道呢盆係咩花?
仲想請教吓,啲葉就不斷長高同出新葉,但下面啲果已經甩咗好多,又無長新果實同葉,想請問應該點處理?
謝謝

男爵府

nainaitze 發表於 18-8-16 14:54
想知道呢盆係咩花?
仲想請教吓,啲葉就不斷長高同出新葉,但下面啲果已經甩咗好多,又無長新果實同葉,想 ...

有無相睇?

珍珠宮

2018復活節勳章

rosetina 發表於 18-8-17 08:48
有無相睇?

唔好意思,原來up唔到張相,補回相,呢盆,謝謝你

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

nainaitze 發表於 18-8-17 08:49

唔好意思,原來up唔到張相,補回相,呢盆, ...

叫富貴籽,又叫百黃金、黃金萬兩、金玉滿堂

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

2018復活節勳章

wong2323 發表於 18-8-17 10:50
叫富貴籽,又叫百黃金、黃金萬兩、金玉滿堂

謝謝你

呢盆果實,底部已經枯萎咗,但又不斷標高長葉,我都唔知應該點處理,掉又唔係,唔掉又唔知點搞

首頁

尾頁

跳至