自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

樓主媽咪當時有冇講咩? 有冇咩反應? 點解樓主媽咪咁多年都會喺後樓梯化寶?
(冇追post,所以比較多問題,唔好意思。)
雖然冇追post,但都相信樓主知道唔應該喺後樓梯化寶,既然知道,由樓主媽要去化寶開始就帶佢到樓下化。
係!聽到人哋話自己媽咪係「癲婆」會嬲係正常,即係代表樓主係一個care屋企人嘅人,係一個孝順女。但正正因為妳係孝順女,更加要保護媽咪唔好俾人話。而保護方法絕對唔係同對方口舌,而係帶妳媽咪到可以化寶嘅地方化。咁樣先可以令妳媽咪唔再俾人話係「癲婆」,真正一個孝順女要做嘅嘢。

3姑6婆    發表於 18-8-20 17:40

別墅

3個人做錯
1.妄顧安全既樓主媽媽
明知唔應該係後樓梯燒衣,仲"每一年"都係後樓梯燒衣
妄顧全大廈全客人家性命財產安全喎
2.鬧人癲婆既中學生
唔知頭唔知路就話人癲婆,一陣真係遇著個癲既,搞出人命點算
3.樓主
明知.....................,就算開口話左樓主媽媽,但都係"每一年"縱容媽媽咁樣做
明知道理唔係自己果邊,仲叫人地夠膽就去管理處投訴
有人指出問題,唔怪做錯果個,反而怪指出錯處果個,呢個係咩心態?

3個人,邊個最錯?

3姑6婆    發表於 18-8-20 17:40

大宅

樓主明知自己阿媽唔岩,都仲凶人叫人投訴管理處, 好野, u wins.

大宅

yyleung128 發表於 18-8-21 22:34
樓主明知自己阿媽唔岩,都仲凶人叫人投訴管理處, 好野, u wins.

後生仔鬧人比較直接。
其實單打鬧癫婆都不算惡。
如果遇著,火爆M記爸,粗口兼淋水都會發生

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

陣味和灰都好影響

男爵府

2018復活節勳章

樓主你仲好意思上嚟開POST
真係勇氣可加

好明顯係你媽媽係后樓楊燒野唔啱在先
仲要應該燒咗好多年

正如都有JM話,
同一宗教既都會覺得你野埋遊魂野鬼

無宗教既
1. 怕你火燭
2. D煙好焗同好熱
3. 周圍都係灰

其實真係好乞人憎

侯爵府

回覆樓主

個男仔話人癲婆,把口真係衰同唔識尊重人,但樓主媽媽係後樓梯燒衣紙的確係唔岩,而且燒出黎既燒確實係會影響到人,樓主勸下你媽媽,下次落街燒,盡量減少對鄰居既影響。

首頁

尾頁

跳至