懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本身係側訓既人黎, 咁有咗之後試下平訓啦又訓唔著wo...側訓去右邊我又覺得個肚有野un住咁, 如果壓得耐起身個時會少少抽筋, 左邊又唔係成日都訓到, 係咪淨係得我係咁@@?

同埋加邊盆骨條筋久唔久好實咁係咪正常架? 因為好初期未夠鐘產檢, 個人成日都驚呢樣個樣

別墅

dolldollk 發表於 18-8-17 10:04
我本身係側訓既人黎, 咁有咗之後試下平訓啦又訓唔著wo...側訓去右邊我又覺得個肚有野un住咁, 如果壓得耐起 ...

我右側訓都覺得扯住扯住,左側訓會好好多。你依家幾多週?

複式洋房

回覆 dolldollk 的帖子

我都係....已經有3個唔同形狀的孕婦枕,但都瞓得唔好。我咁多年都係平瞓, 而家有左轉側瞓覺好唔慣, 我轉左瞓, 阿B就踢左面, 轉右瞓, 佢就踢右面, 踢多2腳我又要起身去廁所了, 而家先23周, 唔知幾時先捱到生...

複式洋房

回覆樓主:

我用過3角枕,u型枕,都覺得唔夠舒服,每次轉身就想去廁所。最後我發現用厚小小既珊瑚皮攝住最舒服,一來軟林林,二來可以就肚型,最後我就向左訓攝住,攪掂,可以訓耐少少。
(細細張就夠,不用太大張)

大宅

回覆樓主

我慣咗平瞓,個肚而家太大一定要側瞓,但我反而右側瞓唔到,BB頂住好唔舒服,一定要瞓右側,而家你初期已經係咁,後期會仲辛苦

大宅

yannes1125 發表於 18-8-17 10:16

我右側訓都覺得扯住扯住,左側訓會好好多。你依家幾多週 ...

好辛苦, 其實好想訓~~~而家都係快到6週ja~

大宅

Sw55 發表於 18-8-17 10:32
回覆 dolldollk 的帖子

我都係....已經有3個唔同形狀的孕婦枕,但都瞓得唔好。我咁多年都係平瞓, 而家有左 ...

我個粒咁細未識踢都已經比野我嘆XDD好慘, 想訓個覺je~~~~~~

大宅

ballee 發表於 18-8-17 10:50
我用過3角枕,u型枕,都覺得唔夠舒服,每次轉身就想去廁所。最後我發現用厚小小既珊瑚皮攝住最舒服,一來軟 ...

我已經有唔同硬度既枕係床, 係最軟個粒放係肚下面會好訓d, 但係我成日轉身 好煩

大宅

agneau 發表於 18-8-17 11:04
我慣咗平瞓,個肚而家太大一定要側瞓,但我反而右側瞓唔到,BB頂住好唔舒服,一定要瞓右側,而家你初期已經 ...

而家肚咁大bb係咪會跟住你訓邊而碌去個邊? 我初期反應已經好大, 有排我嘆

珍珠宮

回覆樓主

你宜家幾多週吖?人地話左側訓係最佳位置。或者你買個孕婦枕看下有無改善到?

大宅

RubyYu07 發表於 18-8-17 15:34
你宜家幾多週吖?人地話左側訓係最佳位置。或者你買個孕婦枕看下有無改善到?
...

得個6週 咁我乖乖地左側訓, 因為係最好訓, 孕婦枕係點樣架?U形?

珍珠宮

dolldollk 發表於 18-8-17 15:56
得個6週 咁我乖乖地左側訓, 因為係最好訓, 孕婦枕係點樣架?U形?

我買個係U型!網上好多款可以揀!

大宅

RubyYu07 發表於 18-8-17 16:00
我買個係U型!網上好多款可以揀!

睇相好似好正, 我使唔使等d咩大減價先買?定其實都唔貴?

已刪除用户

回覆樓主

大宅

dolldollk 發表於 18-8-16 19:11
而家肚咁大bb係咪會跟住你訓邊而碌去個邊? 我初期反應已經好大, 有排我嘆
...

要睇下你個肚有冇位比佢碌,而家我就嚟33週,點碌都好似頂住頂住咁

大宅

Carmen8080 發表於 18-8-17 21:21
基本上依加淨係得一個睡姿 就係向左側訓

尋晚都係左側訓, 係最舒服

大宅

agneau 發表於 18-8-18 09:37
要睇下你個肚有冇位比佢碌,而家我就嚟33週,點碌都好似頂住頂住咁
...

間房唔夠大

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

孕婦枕你先6week可能作用唔大架

大宅

Poo得好勳章

我自從知道有左後一路刻意左側

呢幾十週算幾好瞓

同埋冇乜大礙

我諗keep 住左側對bb 幾好
加上佢喪郁我都冇話瞓唔倒

別墅

dolldollk 發表於 18-8-17 10:04
我本身係側訓既人黎, 咁有咗之後試下平訓啦又訓唔著wo...側訓去右邊我又覺得個肚有野un住咁, 如果壓得耐起 ...

我係受緊呢樣野折磨,平時平訓,但平訓就bb壓住同埋佢一平訓佢就郁,唔鐘意。而家要轉左訓,本身條腰已經有問題睇緊醫生,總之訓得好差

首頁

尾頁

跳至