自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆樓主

咁大個人,連做咩職業都唔俾,咁咩職業先俾佢做?

大宅

我以前做過空姐, 可能我唔係生得靚啦~ 所以我so far做左4年空姐, 生活係好正常, 冇比人撩冇比人敲過門~ 同埋其實我地好多同事上到飛機都會表明自己有冇拍拖, 廢事惹黎一必要既誤會~

好心痛做空姐呢一行成日都比人話係飛雞, 其實行行都有呢D野發生架啦, 我唔信淨係得空姐先會淫亂! 見倒有JM post左咩空中服務員既自白, 我只可以講上得電視節目唔講D爆野點會吸引倒人去睇~唔通我講去到外國日日做gym, 行supermarket, 食野呢D流水帳會有人睇咩~

做空姐最唔好係因為時差問題, 抵抗力會變差, 我以前成日都好容易傷風感冒~ 所以一定要好有恆心去做運動, 食D健康既野~

樓主, 如果你個女想做空姐既我覺得你應該支持佢 (同埋其實唔係你interview航空公司就會請, 我個陣都in左3間先成功), 我覺得做呢一行既好處係可以學倒好多野, 例如待人處事, 獨立, 應變能力等等。因為去到外站好多野都要自己一個去面對, 加上又可以免費去旅行~增廣見聞~

我仲好記得曾經有一班長途機, 突然有個客人嘔血, 跟住昏迷, 係呢D情況個人最緊要定, 知道自己每一步做緊D乜, 點樣先可以最快幫倒個客! 個程機係好辛苦, 但係我好開心因為最後個客都醒番~ 所以我覺得空姐呢分工其實某程度上都係好有意義, 唔係只係得負面野~

瑪瑙宮

人淫做咩行業佢都係淫.

我只知有 d 空姐飛到皮膚敏感要轉做地勤.

珍珠宮

終極熊貓 發表於 18-8-17 16:59
所以你繼續都係覺得呢行好壞好荒淫
難怪咁多家長仲有中環迷思, 以為大學生一定係中環返工

男爵府

haileyt_87 發表於 18-8-17 15:42
個女話第日要做空姐,但之前聽過身邊朋友講過空姐嘅生活原來好荒淫冇錯,佢的確可以週圍去,見識好多野,但 ...

我女下年畢業都話去考,我只覺得搵唔到錢加無前途,但我都叫佢考,考到咪做兩,三年,後生仲有本錢

伯爵府

個女話第日要做空姐,但之前聽過身邊朋友講過空姐嘅生活原來好荒淫冇錯,佢的確可以週圍去,見識好多野,但 ...

專業人士如律師嘅生活圈子都有咁。。

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主

我諗係空姐比較易識人,令本身想荒淫既人好易揾到對手

我反而覺得做空姐體力需求大,好多做幾年身體有勞損,同埋返工時間唔定時,第時有家庭較麻煩

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

可以唔比咩?其實考空姐唔容易,放手吧!

水晶宮

樓主好似住個深山,做空姐荒淫,,你意思做其他職業就三貞九列?
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

咁大個咪比佢試下囉!唔試唔心息仲冤你一世!如果佢潔身自愛做邊行都唔會被感染!

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

有咩問題?

男爵府

回覆 haribobo 的帖子

唔該晒JM,我會提下個女架啦

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

都唔到你唔俾

伯爵府

回覆樓主:

比佢試下,試過先知。
你唔比,佢總有方法。
邊行都有淫亂,避得幾多。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

有屋企人做空中服務員,唔覺佢淫,不過覺得佢好辛苦,因為脾氣好暴躁下,近年佢無飛過夜,因為生咗小朋友

可能間間公司唔同,親人做個間唔會比你飛到年紀大,唔可以由空姐轉地勤,要另外申請入,同埋香港地,請個又後生又靚又平,唔會點用年紀大

外國唔同,好多老鬼婆仲飛緊

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

咁大個人,擔心都無用。
而且,考到先算啦。今日想做空姐,可能下年想做第二樣呢
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

你無聽過校長D荒淫,仲有醫生,保險,酒樓,酒店,做生意總之行行都有....

人壞唔係佢做邊行,係個人修維.
善良就夠了!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

依家父母咁強勢? 可以唔俾???

首頁
45678...12

尾頁

跳至