美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

去年出過post,人生第一次打透明質酸+botox,後來再補打Ellanse,效果滿意。

現在,除了咀嚼飢既botox已經無效果外,其它維持狀態。

年初,一直心思思想試Ulthera再提升面部輪廓,由於之前打過針,怕會有影響而打消念頭。經過几個月既爭扎,同不斷咨詢,係星期三終於做了Ulthera。

先聲明,本人係做開既美容院打Ulthera,並不是幫呢間美容院賣廣告,唔會開名,純粹分享過程。

在定下日期之前几個星期,已經常去美容院做保濕facial,屋企亦會做保濕mask,保持良好狀態先去打。

當日同樣先做次facial,之後搽了麻醉膏,然後等醫生黎。

醫生先簡單講解做Ulthera既風險,之後問我希望呢個療程想達到既效果,待我講完後,傾談時醫生一直注視我块面,應該係掌握梗佢應該針對既位置,之後開始做。

雖然第一次做,但我一啲緊張都無,但兩個美容姐姐就立即幫我按手按腳去舒緩我既緊張情緒,好搞笑。

做既時候,醫生會講我而家做既位置,叫我放鬆不用怕,感覺係有電流通過块面落到皮膚底層,有一種電流流入既感覺。

做到額頭位,有一兩下係被拉扯輕微觸電既感覺。

做完一邊面照鏡,事實係提升咗,好似被拉高既效果。

另一邊面感覺較強,可能係神經綫既問題。

整個過程約20分鐘,照鏡,即時比我見到既效果係兩邊面明顯提升,醫生即時話連虎紋都減淡咗,呢點我一直無留意。

經過兩日,而家块面係有些少腫,比較敏感既一邊面有些麻脾感,有部分位置有些酸軟感,整體無大問題。

但有一樣得著既係,做完後膚色稍為白咗,其他既正在等效果出現,醫生話2-3月既效果最靚,希望如此啦。

純粹分享過程,請不要pm

男爵府

回覆樓主

請問幾錢?

珍珠宮

回覆樓主:

樓主,你個ultherapy咁神奇可以立即有咁多效果嘅,我做了兩次都未試過即日見效,你間好勁喎!

男爵府

sabun 發表於 18-8-17 22:33
樓主,你個ultherapy咁神奇可以立即有咁多效果嘅,我做了兩次都未試過即日見效,你間好勁喎!
...

X2, 我之前問過好幾間,都話做完只會有腫嘅情況,唔會見到即時提升效果

大宅

MongLeung 發表於 18-8-18 00:13
X2, 我之前問過好幾間,都話做完只會有腫嘅情況,唔會見到即時提升效果
...

醫生做完一邊面比我即時照鏡,事實係比我見到有提升既效果。

面腫我都有,呢兩日面係有些少腫但唔算嚴重。

我只純粹分享,每個人情況有冇不同我唔清楚,我亦唔敢講邊間好與不好。

所以我已註明不用pm,純粹分享而已!

珍珠宮

MongLeung 發表於 18-8-18 00:13
...

我剛做完3星期,jawbone仲未消腫晒,除咗呢個,乜效果都未看到,醫生話正常。

大宅

回覆樓主:

樓主,你做左幾線?幾錢? 有冇做埋下巴呀?

首頁

尾頁

跳至