自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

轉車行緊去另一月台,有個男人可能好趕,一路落緊梯一路問候我娘,去到月台我望住佢佢重問候緊,我矋住佢先收聲,而家香港人真易燥

第一我前邊有人,點行快?

第二繁忙時間車接車,都唔洗2分鐘一班車,真係急問候我娘都唔會快咗

港鐵講粗口係違反港鐵附例吖

港鐵官網指出,如果在鐵路處所使用粗言穢語的話,可罰款5,000元。

根據《香港鐵路附例》第28H條,任何人不得使用任何「威脅性、粗穢、淫褻或使人反感的言語」。同時,條文亦禁止包括鬧事、損壞鐵路處所的任何部分及騷擾他人等行為;適用於輕鐵的《香港鐵路(西北鐵路)附例》亦有相關規定。

複式洋房

冇辦法啦香港人 我覺得你讓一步佢讓一步咪算數囉 當時嘅情形我又唔係現場 假設當時你沒有問題 咁你就當佢冇文化囉 因為我都試過同你一樣咁嘅情況 行行下路迎面撞過嚟 仲要係大大力撞過嚟 佢再用雙眼啤住我呀 我真係好嬲同埋無奈 我真係冇辦法 本來想同佢理論 我只可以講香港人開始越嚟越冇文化

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

有次係地鐵行緊落樓梯勁多人 , 一個跟一個 , 後面有人推我 , 越推越大力 , 再推我就轆落去骨排効應 , 我令轉面第手請佢行先 , 佢面檬檬咁個個望住佢 , 跟手話唔好意思 , 好彩仲有少少良知 , 最後佢亂推亂撞行咗落去 , 可能真係好急

珊瑚宮

趕住去死
玩具萬歲!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

又一單儍人發現案

珍珠宮

回覆樓主:

我反而驚佢有精神病多啲,樓主下次遇到呢啲人,都係快快避開安全啲。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

tsung 發表於 18-8-18 08:03
又一單儍人發現案

真係可能係傻

寶石宮

2023年兔年勳章

mariefish 發表於 18-8-18 07:56

投降

公爵府

回覆樓主:

香港人乜都急一餐……有乜好急啫? 快2秒咪又係咁?

上次撘巴士,我前面個阿姐上車後俾車上嘅欄杆撞親,跟住佢好痛就慢慢行,我後面個男人即刻講,快XD啦!阻X住哂!

D人真係痴線

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有病既人太多, 忍一時風平浪靜. 當聽到噪音算啦.

珍珠宮

回覆樓主:

捉住佢,唔俾佢走,報警拉佢

地鐵講粗口可以拉,出面就冇計

公爵府

二小姐 發表於 18-8-17 18:34
轉車行緊去另一月台,有個男人可能好趕,一路落緊梯一路問候我娘,去到月台我望住佢佢重問候緊,我矋住佢先 ...

要忍!
你真係唔知嗰個人有幾咁「斯文」,俾人郁手就真係冇謂

我記得讀書嗰時搭火車,我見過一個女人响車廂指住個男人用粗口鬧,嗰個男人好大力好快咁一腳踢落個女人個肚度,個女人慘叫咗一聲之後「茂」咗响度。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

goo_littlebb 發表於 18-8-18 09:34
有病既人太多, 忍一時風平浪靜. 當聽到噪音算啦.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 18-8-18 09:09
真係可能係傻

好大機會喺

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

二小姐 發表於 18-8-17 18:34
轉車行緊去另一月台,有個男人可能好趕,一路落緊梯一路問候我娘,去到月台我望住佢佢重問候緊,我矋住佢先 ...
唔使理佢,好多人士非常粗口,家常便飯,勿介意

首頁

尾頁

跳至