親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無人可推介私人風呂洒店? 2019年4月會去, 謝謝

大宅

ccss115 發表於 18-8-18 09:26

竹取亭円山、銀水莊 兆樂

利申:未住過,打算年尾住竹取亭円山

子爵府

BK Milk勳章

我六月住過 ねぎや 陵楓閣 (Negiya Ryofukaku), 冇個室風呂,但有貸切風呂 (不過我都冇租)。兩個大浴場環境不錯, 晚餐,早餐都好好。

之前都有考慮過搵個室風呂旅館,但價錢太貴,睇過blog 話,部分旅館個室是係非溫泉水,所以放棄了。

wcpcelia    發表於 18-8-19 09:29

大宅

回覆樓主:

今年1月住過中之坊瑞苑,地點方便,食物美味,員工nice, 不過價錢少貴,房內有私人風呂,1泊2食,2個人6千幾港紙,不過我覺得都值得嘅
ps under 12歲唔招待呢!

大宅

DJpoodle 發表於 18-8-18 20:18
今年1月住過中之坊瑞苑,地點方便,食物美味,員工nice, 不過價錢少貴,房內有私人風呂,1泊2食,2個人6千 ...

呢間我都好有興趣!不過唔招待小朋友,即係無我份

大宅

sophyllis 發表於 18-8-18 21:59
呢間我都好有興趣!不過唔招待小朋友,即係無我份

其實佢間房都好大,4個人訓都冇問題,我都唔知點解佢唔招待小朋友 有機會同老公2人世界時再試下

複式洋房

有冇人住月光園?

禁止訪問

子爵府

回覆 sophyllis 的帖子

哩間我一路都有睇! 我睇中404號房

子爵府

回覆 DJpoodle 的帖子

我仔11歳, 可惜吾啱我

大宅

ccss115 發表於 18-8-20 09:46
回覆 sophyllis 的帖子

哩間我一路都有睇! 我睇中404號房

咁啱既!我都係book左404號房!金泉嗰間房太貴,唔捨得

子爵府

sophyllis 發表於 18-8-20 10:14

咁啱既!我都係book左404號房!金泉嗰間房太貴,唔捨得

住完可以麻煩你分享嗎?(emoji)

大宅

ccss115 發表於 18-8-20 11:10
住完可以麻煩你分享嗎?(emoji)

無問題,不過你到時要提提我,我驚唔記得 我暫定會响出年1月頭住

複式洋房

同老公去年住過月光園的鴻朧館, 住頂樓房內有私家溫泉, 房大, 新淨, 食物質素也好好, 早晚餐也在房內享用, 服務員懂英語
我比較喜歡大浴場的金湯溫泉, 另外也可以去隔離館游月山莊度浸那個露天溫泉

伯爵府

回覆 ccss115 的帖子

住過竹取亭円山403客室, 銀泉, 房間、溫泉、服務一流. 食物其實都很精美, 只是我個人不特別喜歡. 另外再去貸切風呂浸金泉, 可惜我逗留時間不多, 只去了四の湯.
應該要早啲入住, 下午、晚上、翌日早上都浸就好了.

我在tripadvisor寫的評論:
https://www.tripadvisor.com.hk/ShowUserReviews-g298562-d1059460-r494564544-Taketoritei_Maruyama-Kobe_Hyogo_Prefecture_Kinki.html#SHOW_USER_REVIEW

子爵府

ioi 發表於 18-8-20 20:43

住過竹取亭円山403客室, 銀泉, 房間、溫泉、服務一流. 食物其實都很精美, 只是我個人 ...

Thanks! 我而家等緊時侯訂房

子爵府

ballpigma 發表於 18-8-20 16:07
同老公去年住過月光園的鴻朧館, 住頂樓房內有私家溫泉, 房大, 新淨, 食物質素也好好, 早晚餐也在房內享用, ...

Thanks, 我search下先

大宅

ioi 發表於 18-8-20 20:43

住過竹取亭円山403客室, 銀泉, 房間、溫泉、服務一流. 食物其實都很精美, 只是我個人 ...

可以分享一下哪些地方你不喜歡呢?

伯爵府

sophyllis 發表於 18-8-21 11:47
可以分享一下哪些地方你不喜歡呢?

只係因為日本年糕、醃菜、魚頭、魚乾仔、部分魚生我本身都唔鍾意食, 加上前幾日行街行到雙腳好累, 坐在地上食得唔舒服, 用膳間房冬天暖氣較焗. 純粹係個人問題. 其他嘢, 裝潢、設備、服務真係好好, 簡直有賓至如歸嘅感覺.

大宅

ioi 發表於 18-8-21 14:10
只係因為日本年糕、醃菜、魚頭、魚乾仔、部分魚生我本身都唔鍾意食, 加上前幾日行街行到雙腳好累, 坐在地 ...

多謝分享

首頁

尾頁

跳至