自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cheukwanma 發表於 18-8-18 09:46
已睇精神科……但呢排又嚴重左,今朝經過湾仔酒吧紅燈區,有兩個著小背心疑似妓女係身邊擦過,手臂相互掂到 ...

你真係好嚴重,成街都係人,一定會同身邊人擦過,不如著長袖衫褲出街, 之後早 D去覆診

珍珠宮

回覆樓主

有D似kiss會有BB
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

已睇精神科……但呢排又嚴重左,今朝經過湾仔酒吧紅燈區,有兩個著小背心疑似妓女係身邊擦過,手臂相互掂到 ...

唔好行果區

伯爵府

回覆樓主:

愛滋病毒一接觸空氣就幾乎即刻滅絕
所以只有性行為同打針可以傳播

自己嚇自己
死得快過你病
第時唔肯定就google下
覺病情有加重話比醫生知轉藥啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

樓主過慮了,Relax

男爵府

回覆樓主:

愛滋要經性接觸啊!

大宅

回覆:焦慮症,好驚夏天短袖俾人掂到,驚惹到aids, 有冇同路人?

樓主好可能有焦慮症之類...相信佢唔係惡意中傷人哋,只係焦慮令佢諗埋一邊...
佢都唔好受㗎,邊個想出街都畏首畏尾丫...
如果只想恥笑、責怪樓主,不如唔好回覆,當放過佢啦
你可以話唔鍾意咪唔好睇、出得post 就預咗...
無可否認現今嘅人精神、意志的確比較脆弱,陌生人嘅閒言閒語都可以係駱駝身上最後一根稻草...

樓主,放鬆啲,試搵專業人士幫助

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

hs3290 發表於 18-8-18 10:00
着小背心就係雞。。咁夏天成街都係。。留係屋企最安全

咁我由細到大夏天就係雞了

男爵府

laulaucat 發表於 18-8-18 23:42
樓主好可能有焦慮症之類...相信佢唔係惡意中傷人哋,只係焦慮令佢諗埋一邊...
佢都唔好受㗎,邊個想出街都 ...

支持你的正向分忻,祝樓主早日康復

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

係啊,希望快快走出呢啲焦慮框框

伯爵府

你係有驚恐症呀。我細個都驚過。其實要驚嘅可以好多:廁所板有冇M血,門手把有冇流血嘅人掂過,送餐俾你嘅侍應有冇傷口流血,廚師有冇流血,etc etc. 不過愛滋除咗好難咁傳染外,依家食D靚藥都會活到老,唔會死。知道呢樣就唔駛咁驚啦! 仲有呀,驚得多會唔會觸發cancer㗎? 橫死掂死咪亂諗啦!

男爵府

回覆樓主

所以後生呢代跟本唔想生 係無能力生

公爵府

回覆樓主:

下次有傷口貼塊膠布,帶定D酒精搓手液,消毒濕纸巾!

伯爵府

Yuki_Yeung 發表於 18-8-18 12:25
著長袖衫褲,出入搭的士,應該會好d

吾好出街會好d⋯⋯

子爵府

好欣賞你既正面回應。
樓主,祝你早日康復

琥珀宮

驚被路人掂到惹到aids,係無知,而唔係焦慮症

複式洋房

知道你都係控制唔到自己的思想,你也不想這樣,希望定時定候食葯,試下搵私家心理學家?

複式洋房

焦慮症係辛苦你了,因為會害怕其他人傳染。
我在地鐵見人咳嗽,打乞痴,我都會驚。
怕皮膚接觸,
你可以試著穿著長袖上衣(可以試試透氣舒適款)隔一隔。

子爵府

請積極地找醫生,了解你的病,是要接受治療的⋯大家完全誤會了樓主,她並非沒有常識,是腦袋生病了(emoji)

珍珠宮

回覆樓主:

aids係要經傷口傳染,你無傷口唔會傳到

首頁

尾頁

跳至