自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

juniormiu 發表於 18-8-19 12:52
妳千祈咪再俾個男人入屋,講真,我覺得佢可能有情緒病或精神病,下次有乜嘢不滿叫佢通知管理處由佢地跟進 ...

同意!個男人應該有情緒病,樓主應該保護自己小朋友

水晶宮

TYY1988 發表於 18-8-18 12:27
(1)未生小朋友前朝9晚6,收工去奶奶食晚飯再回家都9點,沖涼開冷氣起碼10-11點!日頭食環署上門但冇人開 ...

我有間出租屋,鄰居對聲音好敏感,裝埋分貝計,成日話我個租客睇電視、㩒門鐘、傾電話都嘈親佢,我發現越唔理個鄰居越冇事,越理個鄰居越打比我投訴

伯爵府

TYY1988 發表於 18-8-18 13:22

小朋友玩既area有用嫁!但如果跌左出area就中招嫁啦!我地 ...

其實舖大D張地墊咪得囖。跌野落地好應聲架。

子爵府

BKsquare 發表於 18-8-18 22:51
1-2 唔算
3-4 真係你地問題喎
墊唔夠大咪買大d囉

係羅

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

mrsmacaroon 發表於 18-8-19 13:00
閣下既意思係遇到樓上夜晚9點幾玩玩具跌落地下發出聲音/夜晚10點半練琴既情況下作出投訴就唔啱,應該要包 ...

我唔會投訴囉,亦理解唔到點解甘少事都要投訴人。 利申我對聲音都好敏感,試過舊屋住近馬路邊(不是大馬路)要長期關窗,週不時每朝5點幾比屋企附近雀仔聲嘈聲。

大宅

回覆樓主

更新:岩岩7:35分又㩒門投訴,可唔可以叫你小朋友冇跑?佢一㩒門,我仔:驚啊!我自己去開門,第一次反駁!我想問你認為我仔幾點可以活動?兩歲小朋友叫佢坐定定?
佢話:唔係,佢日頭又嘈,而家又跑,11-12點又跑!我話:今日日頭我睇實佢,根本冇跑過,跌野!岩先跑了幾步,11-12點已訓覺,點跑步?
佢即刻話:大家隔離左右要忍讓下?我話;你投訴到我好困擾,大家上下左右都小朋友,你有小朋友應該知道小朋友會走動,我小朋友會盡量細聲!佢只會了句:哦!走左⋯
第一次唔係妥協,講到臉都紅哂(緊張)!希望正如佢講會忍讓下,唔好欲加之罪!(亂講我仔跑)

公爵府

Stella.b 發表於 18-8-19 01:06
樓主都叫個仔玩玩具無咁怨枉
我以前租私樓直頭喺屋企赤腳行走都比人投訴我
話我行去邊佢都知喎

赤腳行到聽嘈到樓下,應該去投訴建築商隔音奇差,唔係投訴行路既人。佢自己唔行路既?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

TYY1988 發表於 18-8-19 20:02
更新:岩岩7:35分又㩒門投訴,可唔可以叫你小朋友冇跑?佢一㩒門,我仔:驚啊!我自己去開門,第一次反駁! ...

其實你係私樓, 可以 叫保安要求樓下 有任何事都要經保安, 唔可以私下上嚟咁你門鐘。
總有離別的時候

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

無聲絕境咩,如果樓主只係正常生活既聲音,我絕對認同。

我都比人投訴我唔著拖鞋赤腳行而發出聲音,時間係晚上9點前,佢話佢十幾歲既仔9點前聽到聲會訓唔到lor

大宅

pamelaywy 發表於 18-8-19 11:52
回覆 yaumuimui 的帖子

完全同意

十分認同!
我試過正常時間係廚房剁肉餅其實只係total剁了10分鐘畀樓下投訴好嘈,我屋企一個月都唔整一次剁肉餅食,果日純粹心血來潮買咗二人份量豬肉剁肉餅,而且呢10分鐘唔係連續剁仲盡量細聲都畀人投訴係自己屋企仲要係廚房煮嘢都有意見

水晶宮

TYY1988 發表於 18-8-19 20:02
更新:岩岩7:35分又㩒門投訴,可唔可以叫你小朋友冇跑?佢一㩒門,我仔:驚啊!我自己去開門,第一次反駁! ...

啱呀,鬧衰佢

下次佢再上黎, 大大聲講粗口鬧衰佢

個門鐘咁嘈,拆咗門鐘粒電

子爵府

apgbs 發表於 18-8-19 07:52
可能佢真係好困擾,事實係你真係嘈到人+1
嘈到人唔係諗方法解決而係話返人唔應該話你,
唔怪得香港咁多港孩 ...

完全同意

伯爵府

回覆樓主

佢其實是否幻聽!

下之唔好開閘同叫佢同管理處講唔好再黎騷擾你!
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

大宅

guigui82 發表於 18-8-20 08:57
完全同意

請你留意前前後後所有內容,到底係我縱容小朋友定樓下無理投訴?冷氣機冇滴水可以通知食環加自己黎驗證;有加墊而推轆投訴;跌一下Lego投訴;尋日更屈我小朋友一日跑到十二點;中傷人地小朋友「港孩」好無禮貌!請閣下尊重埋自己!

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

懷疑樓下位男士有點問題
樓主小心點。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

TYY1988 發表於 18-8-20 09:52
請你留意前前後後所有內容,到底係我縱容小朋友定樓下無理投訴?冷氣機冇滴水可以通知食環加自己黎驗證; ...

摟下個家人好恐怖晤知係咪有精神病患者

大宅

lam133 發表於 18-8-20 10:14
摟下個家人好恐怖晤知係咪有精神病患者

睇佢外貌都正常!而我問佢小朋友幾點可活動?都識答:唔係!其實係次次我地都答:好、對唔住!佢就更不斷上黎!所以先第一次問下佢:幾點可活動,我地亦造成困擾!最主要通常得我同一對仔女,唔想同佢交接!尋晚老公亦在場,我先敢對話!

子爵府

TYY1988 發表於 18-8-20 10:20
睇佢外貌都正常!而我問佢小朋友幾點可活動?都識答:唔係!其實係次次我地都答:好、對唔住!佢就更不斷 ...

你今次做得好,應該據理力爭,其實你越"林善",越順從,反而佢會越鍾意投訴你

首頁

尾頁

跳至