自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

如題,謝謝

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

近邊區?

公爵府

回覆 tsung 的帖子

最好九龍區,冇的話邊區都可以。
呢個暑假請左私人一對一教游水,但撞親要游水的堂都天氣唔好,好似今日咁,凍到個仔震,根本學唔到,學費3百幾一堂,好浪費

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

sunnymama2 發表於 18-8-18 17:17

官塘、藍田都有室內池

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

康文署屬下有d泳池冬季有暖水
http://www.info.gov.hk/gia/general/201710/30/P2017102600477.htm

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

荔枝角
放下自在

侯爵府

回覆樓主:

康文署泳池冬季先有暖水。今日去游室外都唔凍。

公爵府

maymay220hk 發表於 18-8-18 17:30
官塘、藍田都有室內池

有詳細地址嗎

公爵府

MANVN 發表於 18-8-18 17:48
康文署泳池冬季先有暖水。今日去游室外都唔凍。

仔身體特別弱,又唔識游水,冇郁動,所以佢凍到震 呢個都係我想佢學游水的原因。

公爵府

cattz288 發表於 18-8-18 17:33
荔枝角

請問在哪裡?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我諗夏天就算室內池都唔會有暖水啩
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

公爵府

M&A Mom 發表於 18-8-18 18:06

咁我咪等於倒錢落海

子爵府

2018復活節勳章

sunnymama2 發表於 18-8-18 18:00
仔身體特別弱,又唔識游水,冇郁動,所以佢凍到震 呢個都係我想佢學游水的原因。
...

要穿游水保暖衣。阿仔小時候亦是身體瘦弱,怕凍,教練叫我買保暖衣,上水用大毛巾包身,我會準備壼暖水給他飲,所以冬天都可以繼續游水。

大宅

M&A Mom 發表於 18-8-18 18:06

夏天室內池係室溫水咋,冇暖水㗎!遇到落 雨天,體質較弱嘅小朋友會覺得好凍

子爵府

sunnymama2 發表於 18-8-18 17:08
如題,謝謝

怕凍游室外,水溫高d,記得搽防曬

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sunnymama2 發表於 18-8-18 18:09
咁我咪等於倒錢落海

著保暖背心, 上水即用毛巾! 其實冬天所謂暖水都好凍下! 不過全程游水就ok!
放下自在

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

中山公園泳池 熱到出汗

https://www.lcsd.gov.hk/tc/beach/swim-intro/swim-opening-hk-winter.html#sunyatsen

侯爵府

回覆樓主

室內池,夏天不是暖水,只有冬季才是暖水。
上泳班要以穿保暖衣,我俾小朋友著長袖保暖衣,初學泳班不是長期操水,會游下停下,係比較易凍。
最近見aeon減緊價,你可以去睇下,minnex的游水保暖衣。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

穿保暖泳衣

公爵府

hellohellojenny 發表於 18-8-18 21:13
室內池,夏天不是暖水,只有冬季才是暖水。
上泳班要以穿保暖衣,我俾小朋友著長袖保暖衣,初學泳班不是長 ...

首頁

尾頁

跳至