自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

5蚊2斤,以前打風二十幾蚊一斤,唔打風都10蚊斤,咩原因

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Catcatlove 發表於 18-8-19 10:06

未見過咁平

伯爵府

pomanlife 發表於 18-8-19 10:08
未見過咁平

有呀,旺角街市

wcpcelia    發表於 18-8-19 11:11

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

太平的菜我唔敢買

fattymama    發表於 18-8-19 10:29

,

公爵府

直銷菜

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

katherine.k 發表於 18-8-19 10:17
直銷菜

最平買過10蚊兩斤

公爵府

畀面勳章

katherine.k 發表於 18-8-19 10:17
直銷菜

請問質素如何?

伯爵府

pomanlife 發表於 18-8-19 10:08
未見過咁平

深水埗都係咁平

大宅

回覆樓主

太平既菜唔食

別墅

我都是,太平唔買。近日菜心$12/$14一斤。

wcpcelia    發表於 18-8-19 11:12

彩鑽殿

Catcatlove 發表於 18-8-19 10:23
深水埗都係咁平

啱啱在街市買生菜都八蚊斤

侯爵府

Domokakaka 發表於 18-8-19 10:30
太平既菜唔食

X2

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

我發現近幾年都係咁情況,平常$10幾元,突然會有個零月會極平,$2/斤丶$5/2斤。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆 Catcatlove 的帖子

平到有d可疑,唔夠胆買

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

內地打藥水的

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

eliekim 發表於 18-8-19 11:14
內地打藥水的

打藥水唔打去貴價貨,打去平嘢度?

男爵府

回覆樓主:

這類菜要即日食,明天就會變黃,食不得。和,通常是要摘一半以上,才可以入口,好浪費時間去揀。所以,只會買正常價的菜。

水晶宮

回覆樓主:

上年東張有講,好似無經政府檢驗,直接跟大陸攞貨,所以平,我不敢買,始終食落肚,又不是吃很多菜。

用戶要求終止服務

回覆樓主

我次次都去超市買,無咁平

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

旺角街市仲有d檔係賣梗1x蚊斤,我通常幫襯呢d,平嗰d檔口,個個職員講野唔正,d菜唔知邊度嚟,唔敢買

首頁

尾頁

跳至