自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

回覆樓主:

反而有興趣知道野史點講, 呢兩套既角色性格完全唔同。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

延禧攻略

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

兩套都會睇, 不過唔明點解要迫埋一齊播呢, 延禧咁成功, 夾硬放埋一齊無咩好處

珍珠宮

mariefish 發表於 18-8-20 11:03
要咁後,請問有集係呀蛇抓住高貴妃個頭照鏡係咪32集左右,我想睇埋呢段
...

我又唔記得第幾集,高貴妃死嗰集好似係咁上下32集。

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

《如懿傳》唔錯,有時間會追

子爵府

ChloeMa 發表於 18-8-20 10:34
其實我覺得周迅同吳謹言有d似。

我都覺!個感覺好似

子爵府

WChan 發表於 18-8-20 11:38
兩套都會睇, 不過唔明點解要迫埋一齊播呢, 延禧咁成功, 夾硬放埋一齊無咩好處 ...

可能如意終於過關上到,所以快快上,費時一陣又話唔比上
如意現在上是比較洩底,延禧進入最後階段,正常都追住繼續睇,如意一開始交代人物關係,相對地冇咁緊張

伯爵府

回覆樓主:

我好鍾意周迅,但現在應該唔會再追新戲 ,睇完延禧再算

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

karshing 發表於 18-8-20 11:45
我又唔記得第幾集,高貴妃死嗰集好似係咁上下32集。

咁我一於睇呢幾集,再跳去後面睇,Thanks

水晶宮

sugarcheung 發表於 18-8-20 11:51
可能如意終於過關上到,所以快快上,費時一陣又話唔比上
如意現在上是比較洩底,延禧進入最後階段,正常都 ...

如懿傳好蝕底, 就算演員再好, 同一個背景, 差不多既故事, 咁接近播出一定會比人比較, 同埋睇到厭

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

WChan 發表於 18-8-20 11:58
如懿傳好蝕底, 就算演員再好, 同一個背景, 差不多既故事, 咁接近播出一定會比人比較, 同埋睇到厭
...

可能因為咁,佢延遲咗播出日期。

水晶宮

ChloeMa 發表於 18-8-20 12:10
可能因為咁,佢延遲咗播出日期。

講真宮鬥嚟嚟去去都係個D 劇情架啦, 點精心刁鑽都好難突破

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

WChan 發表於 18-8-20 12:12
講真宮鬥嚟嚟去去都係個D 劇情架啦, 點精心刁鑽都好難突破

劇情無咩走盞,睇靚人,睇衫,雄偉場景,演技同火花。

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Queenie_yy 發表於 18-8-20 10:58
如意傳的富察皇后系奸的米5貼近史實咯,無興趣

如㦤裡面 令妃要改名袊妃,因為廣管局話角色扭曲史實,要迫令改名。
我估皇后角色又係扭曲,所以咁遲(好似延播成1年)都唔批放映,都係有原因的。
要cut走成10集先俾播,要執延禧口水尾,都慘!

水晶宮

ChloeMa 發表於 18-8-20 12:47
劇情無咩走盞,睇靚人,睇衫,雄偉場景,演技同火花。

真係睇人架咋, 其實幾可惜, 一直等佢播咁耐, 但竟然比人食左頭啖湯

男爵府

回覆樓主

請問如懿傳可以在mytv super 睇到嗎?

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主

睇完延禧會睇既,反正唔使錢

水晶宮

happylife1210 發表於 18-8-20 13:25
請問如懿傳可以在mytv super 睇到嗎?

今日係國內首播,hk 唔知幾時有。

大宅

延禧播埋下個禮拜二都大結局,會試下睇如懿,對比下

大宅

ChloeMa 發表於 18-8-20 10:34
其實我覺得周迅同吳謹言有d似。

因為2個對眼生得好開

首頁
12345...9

尾頁

跳至