自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我想問
見有jm話會早一年或半年前用里數換定機票.
我諗住換復活節釜山機票,點解入到去只係見到3個月內嘅可換機位?
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

bb363597 發表於 18-8-19 18:51
我想問
我諗住換復活節釜山機票,點解入到去只係見到3個月內嘅可 ...

因為已經換哂

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

放既位好少, 同埋旺季又多人換啲

水晶宮

回覆樓主

打電話去問啦,我之前訂過一次佢又係話無位,跟住我叫佢幫我睇,同埋打咗幾次,終於有位,唔知咩原因。總之要成日問住。

wcpcelia    發表於 18-8-20 09:58

欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

TMC3012 發表於 18-8-19 22:05
放既位好少, 同埋旺季又多人換啲

我見11月18號打後全部都冇位,仲以為係未放
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

瑪瑙宮

大廚勳章

bb363597 發表於 18-8-19 18:51
我想問
我諗住換復活節釜山機票,點解入到去只係見到3個月內嘅可 ...

。。。。。。。現在諗復活節會唔會遲咗啲/早左d?(出發前一兩個星期有機會放位)

轉制之後連暑假呢啲小旺季都好難換到。。。或者你願意比57,000分一齊應該即刻都有位嘅

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bb363597 發表於 18-8-19 23:43
我見11月18號打後全部都冇位,仲以為係未放

我之前由9月揾到11月都係得好少好少日子有飛, 再望出年5月又冇, 所以算把啦
(但泰國就大把位

琥珀宮

seaheart88 發表於 18-8-19 23:44

。。。。。。。現在諗復活節會唔會遲咗啲/早左d?(出發前 ...

我十月去日本青森,上星期打上去話見到有JAL 東京飛去內陸機位,但CS話見到有位但出唔到票

而家只出到東京去程國泰,回程JAL,total 25K里,算係咁

瑪瑙宮

大廚勳章

木土土 發表於 18-8-20 08:39

我十月去日本青森,上星期打上去話見到有JAL 東京飛去內陸機 ...

點解有位出唔到嘅?係咪因為唔係標準賞?所以唔俾出內陸?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

seaheart88 發表於 18-8-20 09:01
點解有位出唔到嘅?係咪因為唔係標準賞?所以唔俾出內陸?

唔關事,出JAL票無分咩賞!

CS係online check到有位,但出票時就話無,佢都唔知點解,話JAL 可能出票系統未放位。其實我經BA Avios online 都係check 到有JAL有內陸位

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

原來想換機票係咁難 ,點解見有jm話好易換

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

bb363597 發表於 18-8-20 10:28

一d都唔容易,仲要係旺季,唔一年前再加策略地每日check住再打上去,根本超難,除非大把分,用到50000一程換商務位啦

wcpcelia    發表於 18-8-20 19:44

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

yokulami 發表於 18-8-20 11:09
一d都唔容易,仲要係旺季,唔一年前再加策略地每日check住再打上去,根本超難,除非大把分,用到50000一程 ...

唉…以為好易換,同老公各自儲到差唔多5萬分,諗住換4張機票,依家變左企左係度 都唔知點搞好。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

兌換旺季仲要係熱門地方係難架!
轉去玩其他地方,可以嗎?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

是的 發表於 18-8-20 11:38
兌換旺季仲要係熱門地方係難架!
轉去玩其他地方,可以嗎?

有咩地方比較易換,泰國或韓國首爾ok嗎?

瑪瑙宮

大廚勳章

bb363597 發表於 18-8-20 10:28

未過六月份未轉制之前我都覺得好容易。。我都常常換到暑假聖誕節復活節等旺季。。專制之後我連暑假啲咁普通嘅日子都搞到好煩。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

bb363597 發表於 18-8-20 11:45
有咩地方比較易換,泰國或韓國首爾ok嗎?

如果你一定要2019復活節出發,仲要係東南亞地區,你今個月先兌換已經遲,搭正紅日係冇乜機會。真係要數啱365日前果日致電去兌換架!(如果要兌換econ位,有佢指定既信用卡或會籍高級d就可以再早d去兌換,即係好大機會俾呢批人兌換哂,所以你search吾到有位)

喺6.22新制度開始,一係你就兌換靚d既飛,呢d就要用多d里數,但就多機會有位。

瑪瑙宮

大廚勳章

bb363597 發表於 18-8-20 11:14
唉…以為好易換,同老公各自儲到差唔多5萬分,諗住換4張機票,依家變左企左係度 都唔知點搞好 ...

你得五萬分。。。四個人台北都勉強。。

再儲落去四個人80000分就達到最低要求。。香港來回日本。。但係呢個只係最低要求。。想要紅日假期旺季真係好難諗。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

seaheart88 發表於 18-8-20 11:54
未過六月份未轉制之前我都覺得好容易。。我都常常換到暑假聖誕節復活節等旺季。。專制之後我連暑假啲咁普 ...

我略略都search過,情況確實係冇位。

瑪瑙宮

大廚勳章

是的 發表於 18-8-20 11:57
我略略都search過,情況確實係冇位。

我出年暑假已經搞掂左。。。唔使再乞求AM等waiting 。。。

首頁

尾頁

跳至