影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

夏季TBS火10《繼母與女兒的藍調》,由綾瀨遙、竹野內豐、佐藤健、橫溝菜帆等演出。像家政婦三田的奇怪女強人嫁人當繼母,用職場手段應付家庭關係,會是有趣還是違和?不過有著本季最強陣容,加上和綾瀨遙最合拍也非常擅長家庭劇的編劇森下佳子,還是可以期待成為本季收視口碑的冠軍!

珍珠宮

回覆樓主:

我C6一開始追先,佢睇咗一排,覺得好好睇。…所以又叫我開黎睇!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-8-20 20:29
夏季TBS火10《繼母與女兒的藍調》,由綾瀨遙、竹野內豐、佐藤健、橫溝菜帆等演出。像家政婦三田的奇怪女強 ...

開始追這套,睇了頭兩集,真的幾好睇,幾多笑位!

珍珠宮

回覆樓主:

起初睇到佐藤健個角色,其實可有可無,好攪笑!

珍珠宮

wai001 發表於 18-8-20 20:32
佐滕健個角色,其實可有可無,好攪笑!

但我C6話,過了初頭幾集後,ep05打後,就開始轉,佐藤健個角色…
( 不宜劇透!)

珍珠宮

回覆樓主:

今次少有綾瀨遙吾扮演儍大姐,演嚴肅事業型女性,用職場上的各種手段去處理家庭上的問題。……這個主題非常新穎!…有睇頭!

珍珠宮

回覆樓主:

有冇人亦已經開始追依套?…大家不妨分享交流一吓!

珍珠宮

回覆樓主

我都好好奇佐藤健嘅角色係乜

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

俾你地講到我都好好奇吖,等我都要追!

珍珠宮

GCHK 發表於 18-8-21 15:12
我都好好奇佐藤健嘅角色係乜

我C6吾肯劇透ep05之後發生D咩俾我知!……只叫我自己一路追落去!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

我都有睇,幾攪笑,唔老土
第二集用職場手段教小朋友面對欺凌,好有啟發

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我睇咗2集,好多笑位笑唔出,竹野內豐老咗咁多,眼好多皺紋⋯⋯

珍珠宮

wai001 發表於 18-8-21 17:35
我C6吾肯劇透ep05之後發生D咩俾我知!……只叫我自己一路追落去!

...

我C6只講到話第日,個女大咗…有D野學咗好似繼母咁!

珍珠宮

回覆樓主:

剛追到ep06,真是由ep05起,劇情大逆轉呀!…愈來愈好睇!!!
(★只可講住咁多,不宜劇透! )

珍珠宮

回覆樓主:

http://kenshin.hk/2018/08/22/【日劇】《繼母與女兒的藍調》收視連創新高口碑/

珍珠宮

回覆樓主:

http://dorama.info/drama/pfd_rate.php?num=22979

繼母與女兒的藍調-收視率-日本偶像劇場
[轉載※分享]

珍珠宮

回覆樓主:

http://japan.people.com.cn/BIG5/n1/2018/0817/c35421-30235442.html

《繼母與女兒的藍調》收視媲美《逃避可恥》

珍珠宮

回覆樓主:

https://popbee.com/lifestyle/movies/stepmother-and-daughters-blues-haruka-ayase-number-one-rating-japanese-drama/

綾瀨遙主演的熱播日劇《繼母與女兒的藍調》,收視率已正式打敗《月薪嬌妻》

珍珠宮

回覆樓主:

https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20180822/58593083

【今季No.1】綾瀨遙《繼母與女兒的藍調》下跪 收視創15.1%新高

珍珠宮

回覆樓主:

真是「超」好睇!…我C6介紹的,必屬佳品!……這套必定成為本季最高收視!

首頁

尾頁

跳至