美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

(本篇文章只純粹個人意見分享,絕不是抄襲抵毀攻擊他人、公司、產品)

自從生完阿仔之後,個鼻啲毛孔粗大左兩倍,雀斑荷爾蒙斑越出越多,塊面由瓜子面變成麵包超人,身型變左米之蓮,再係咁落去,肥師奶呢個朵就揮之不去。我c6成有意無意話我肥又呢又路!
終於上年阿仔入學讀K1,我就多左時間去照鏡,越照越發覺自己點解變成咁醜樣架!連自己都唔鐘意自己。

所以就開始認真上網搵各大美容產品資訊,首先由去斑開始,試左好多牌子美白淡斑精華,價錢由$100至$2000一支都試過,細牌子大牌子都試過,效果平既真係無咩用,$500以上就真係有美白作用,有光澤,但唔持久,色斑就算係重點淡斑都無用,無淡化,一樣越來越多。

續⋯⋯轉攻美容院⋯⋯

yinmelody  版主示:版面充斥PM或相關字句,現關閉本文。  發表於 18-10-3 10:00
JD930    發表於 18-9-28 16:57

大宅

回覆樓主:

全職媽媽分享美容歷程之一 斑斑篇
(本篇文章只純粹個人意見分享,絕無抄襲抵毀攻擊他人、公司、產品)

續~
用左美容產品都無用,唯有進攻美容院美容療程。
本身對連鎖式大型美容院有點恐懼!所以主要搵啲小型美容院。

第一次去左樓下商場蚊型美容院試做左個美白水嫩facial $288,感覺同自己係屋企護膚無分別,洗臉,用美白精華按摩,再敷個美白面膜,叫做有人幫你按摩下塊面咁。果度個美容姐姐話要去色斑要做激光儀器先有用架,呢度話$8xx一次⋯⋯⋯我心諗都係再上網搜尋下激光係乜東東同格下價先。

續⋯⋯⋯⋯

大宅

Balluno 發表於 18-8-21 22:36
本身對連鎖式大型美容院有點恐懼!所以主要搵啲小型美容院 ...

Lm

男爵府

回覆 Balluno 的帖子

簡簡單單,開開心心!

大宅

Balluno 發表於 18-8-21 22:36
本身對連鎖式大型美容院有點恐懼!所以主要搵啲小型美容院 ...

別墅

Balluno 發表於 18-8-20 23:22
(本篇文章只純粹個人意見分享,絕不是抄襲抵毀攻擊他人、公司、產品)

自從生完阿仔之後,個鼻啲毛孔粗大 ...

我朋友之前勁多斑,做過一間幾好,塊面冇哂斑斑

侯爵府

等樓主繼續

大宅

回覆樓主:

(本篇文章只純粹個人意見分享,絕無抄襲抵毀攻擊他人、公司、產品)

續⋯

第二次無意中睇到團購有激光去斑試做價$388,咁抵緊係去試下,尖沙咀小型店
,其實上去果時好緊張,團購咁平感覺上已經有不祥之兆!上到去講咗係團購之後就安排入一間房仔傾談了一輪同我講第一次係$388,話我啲斑咁多又深色一次唔得,最少10次先有明顯效果,即日付款優惠$6xxx,我未試過唔知得唔得架,佢話試完第日先黎要$9xxx,咁我堅持只係試做一次睇效果,咁又叫我試造另一個皮秒激光$688,但我鐘意睇左做咩先上去唔鐘意叫我做第二樣因爲我好驚俾人呃,呢間啲美容姐姐雖然無笑容,但都叫做無連環sale我,過程有啲啲吉吉地,完成之後有幾點紅點,佢話返去唔可以洗臉,咩都無幫我搽就叫我簽個名就走!
咁第二日有兩三點結焦,其他位置紅紅地但啲斑係淺色左少少,但覺得皮膚好乾,本身夏天既皮膚係唔乾,感覺唔太好,好似無咩料到咁

續⋯⋯⋯再尋求更好的

男爵府

Balluno 發表於 18-8-23 00:39
續⋯:mother:

第二次無意中睇到團購有激光去斑試做價$388,咁抵緊係去試下,尖沙咀小型店

做laser前後一定要重保濕,因為做完後會好乾。我唔敢試小店,因為易有淘寶機及若機唔好,好易出現反黑,這樣更加弄巧反拙,純粹個人意見!

子爵府

回覆樓主

大宅

回覆樓主

續⋯

第三次係fb見到好多皮秒激光去斑,好多都好平體驗價,咁見到有個頭200位登記可以免費試做第二代就貪小便宜試下,我都有問左好幾個問題,有冇額外收費,打邊個位置等等,果個人都係咁叫我按預約時間上去就有專人解答,咁擔粗粗上去,又係安排入一間房仔,填完資料,有個美容姐姐就開始講解

續⋯⋯

大宅

回覆樓主

續⋯⋯

個美容姐姐話今次免費做皮秒激光,只會打面珠兩邊位置,如果即日買套票就係全面做同埋今次都可以全面做,佢一講果套票價錢真係嚇到我心都離一離,6次皮秒要成$25xxx,包埋收細毛孔,咩刺激增生膠原蛋白,膚又白又滑⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
嘩!講真試都未試緊係唔買啦,更何況我心中無預到要咁貴,咁佢係咁繼續講不停講,又話買呢個送乜野面膜送乜野按摩⋯⋯⋯⋯好似唸佛經咁⋯⋯⋯

續⋯⋯

大宅

回覆樓主

全職媽媽分享美容歷程之一 斑斑

續⋯⋯

我堅持唔買,佢講野開始悔氣,又好似串我咁,好記得聽完呢句好嬲,
「你係街試食牛扒都唔會成塊俾你試晒啦!」
我果刻好想試都唔試就走,但既然上到黎俾佢串到咁就睇下免費既野係做啲咩!

續⋯⋯⋯

大宅

回覆樓主

續⋯⋯⋯
安排入房後,有個美容姐姐幫我洗面,然後叫我等一陣就有專人幫我做㗎喇!
我足足等左半個鐘先有人入嚟,問佢點解等咁耐,佢就聲稱好多客人今日唔夠人手,心諗咁買左套票係咪即刻就夠人手做?
開始打喇!唔使兩分鐘話打完,完全無感覺,幫我搽乜鬼蘆薈啫喱,就叫我收拾好就可以出去有人會接待,我問無面霜幫我搽?佢話免費試做係唔包!

續⋯

大宅

想知最後收到毛孔嗎?

珊瑚宮

Balluno 發表於 18-8-31 14:37

續⋯⋯⋯

可否知道這公司什麼名嗎

子爵府

Balluno 發表於 18-8-31 14:37

續⋯⋯⋯

大宅

男爵府

回覆樓主

樓主好勇,我吾敢週圍去試

大宅

回覆樓主

續⋯

出左房門又叫我去間房仔度填問卷喎!
我等左十分鐘都無人入黎就走出去,啲美容姐姐係咁叫我等多陣,等左半個鐘先有人入黎,個心已經好嬲,入到黎係另一位美容姐姐,又再同我講個套票優惠只限今日,繼續一輪嘴係咁講係咁講,我已經好嬲架喇!問佢「你究竟講完未,我好趕時間!」佢先叫我簽個名先走得

續⋯⋯

首頁
12345...7

尾頁

跳至