親子旅遊

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-25 16:41
教練陪我哋上斜坡滑落嚟, 大約滑到4次, 之後我哋自己有繼續玩

我去3日2夜, 包2日 lift pass, 最好係第1, ...

我諗住去溫泉樂園呀
諗住已經滑雪唔去snowyland

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

MRS_LIN 發表於 18-8-25 16:45
咁lift pass真係唔慳得喎! 我2日1夜,只係係平地會好無癮

除非冇打算滑雪, 否則一定買 lift pass, 平地嗰度好細, 好多人行嚟行去, 唔玩索性連場都唔好入, 搵個地方飲咖啡算

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

MRS_LIN 發表於 18-8-25 16:47
我諗住去溫泉樂園呀
諗住已經滑雪唔去snowyland

snowyland 好玩, 我由上午早餐後玩到下午4點... 但溫泉入去個半鐘已換埋衫出返嚟

男爵府

BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-25 16:53
snowyland 好玩, 我由上午早餐後玩到下午4點... 但溫泉入去個半鐘已換埋衫出返嚟
...

Snowyland好似正d咁喎 我諗住滑完雪夜晚去snowyland/ oceanworld
Snowyland好似收十點
Oceanworld收7點定8點

男爵府

BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-25 16:51
除非冇打算滑雪, 否則一定買 lift pass, 平地嗰度好細, 好多人行嚟行去, 唔玩索性連場都唔好入, 搵個地方 ...

明白咁一定要買埋啦! 去到買好似唔止$210

水晶宮

MRS_LIN 發表於 18-8-25 17:03
明白咁一定要買埋啦! 去到買好似唔止$210

你哋個 package 唔包? 如果買埋有冇優惠?

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-8-25 14:06
係咪阿女細個,所以教練教得慢?
我地舊年初次接觸,亦係唯一一次,學左2日,每日4小時,Day 1 ...

我諗唔算,我見佢上堂不是滑很好,可能4~5歲細掛

後尾同佢滑多d,上多d 山,才慢慢學得好。

6歲時可以中級雪道落山

水晶宮

MRS_LIN 發表於 18-8-25 17:02
Snowyland好似正d咁喎 我諗住滑完雪夜晚去snowyland/ oceanworld
Snowyland好似收十點
Oceanwor ...

我自己覺得 snowyland 好玩過溫泉樂園... 滑完雪好攰, 去浸吓水都舒服嘅 不過沖個涼, 落去 shopping mall 都大把嘢玩, 打機, 保齡, 桌球, 碰碰車...

男爵府

BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-25 17:13
你哋個 package 唔包? 如果買埋有冇優惠?

唔包lift pass呀! 要額外加$210/日

水晶宮

MRS_LIN 發表於 18-8-25 17:26
唔包lift pass呀! 要額外加$210/日

咁奇, 唔包 pass 點玩...

男爵府

BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-25 17:28

所以我一直懷疑係咪唔一定要lift pass
但如果初級都要上山,咁呢$210唔慳得啦!我唔想行上去

水晶宮

MRS_LIN 發表於 18-8-25 17:30
...

有冇八卦吓 agent 唔買 lift pass, 佢會點教呀?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-25 16:41
教練陪我哋上斜坡滑落嚟, 大約滑到4次, 之後我哋自己有繼續玩

我去3日2夜, 包2日 lift pass, 最好係第1, ...

我去2日1夜,第一日學滑雪,第二日已訂埋飛去snowyland玩到走

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-25 17:28

跟2日團的全部都唔包lift pass, 要額外買的,但唔知包幾耐,大明的lift pass時間分得好仔細

珍珠宮

MRS_LIN 發表於 18-8-25 17:30
...

大明入雪場一定要買lift pass, 最少one time pass都要買

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-8-25 18:51
我去2日1夜,第一日學滑雪,第二日已訂埋飛去snowyland玩到走

安排得好呀!

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-8-25 18:53
跟2日團的全部都唔包lift pass, 要額外買的,但唔知包幾耐,大明的lift pass時間分得好仔細
...

咁真係要睇清楚, 唔好買錯

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 18-8-25 18:59
安排得好呀!

屋企人一早話唔去ocean world, 加上你話唔好玩就更唔考慮, 其實夜晚都唔會怕悶

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-8-25 19:19
屋企人一早話唔去ocean world, 加上你話唔好玩就更唔考慮, 其實夜晚都唔會怕悶
...

係, 唔會悶

大宅

回覆樓主:

韓國 agent 叫 Winterfriend, 見到2019 年2月有些日子已可 book 房,你可上佢網頁看看。

首頁
23456...9

尾頁

跳至