親子旅遊

跳至

首頁
45678...9

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

MissMaMa 發表於 18-8-26 21:38
比我都一定上山學

係呀! 等如學游水, 你唔落水學又點會識

珍珠宮

MRS_LIN 發表於 18-8-26 14:41
是否完全唔識 第一日其實都滑唔到?
唔係呀,我都完全唔識,由零開始,下午已經上山滑落黎。

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 18-8-26 21:48
係呀! 等如學游水, 你唔落水學又點會識
係呀,學完基本功,要實踐,唔上雪道滑,就浪費晒,可能要第二年重新學過。不過,第一次上到山,望返落去都驚驚地,要鼓起勇氣同冷靜。

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 18-8-26 17:37
我喺平地學完基本嘢, 就俾教練捉咗上去 都未有心理準備

group course ?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

youhello507 發表於 18-8-27 00:42
group course ?

1對我家4口, 私教

男爵府

我book左TK明年CNY去大明2日1夜, 咁係咪即係只有一張一次性lift pass?
張單寫唔包lift pass

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 18-8-27 10:42
1對我家4口, 私教

私教好d, 我女只玩過 group course, 差不多一對十果d

水晶宮

youhello507 發表於 18-8-27 15:51
私教好d, 我女只玩過 group course, 差不多一對十果d

人多學比較難上手, 始終未能個別埋身教授, 要靠自己領略

子爵府

MissMaMa 發表於 18-8-25 10:47
大明學滑雪的地方,需要坐ski lift嗎?其實學全日,下午教練一齊上山滑落黎,都幾好呀
...

我黎緊新年都搵左教練教兩日 希望會好快學識

子爵府

MRS_LIN 發表於 18-8-25 15:24
打算book TK! 一班15-20人!
唔知道用唔用得著

我舊年都係跟 TK 阿仔未滑過 跟大班學左一陣 都叫識基本既 之但就唔敢去初級雪道玩 所以今年一定要搵私教 要教得深入些 跟埋上山玩 安全又放心些

子爵府

Koala_Chu 發表於 18-8-25 15:40

兩個鐘英文教練, 1對我哋1家4口

請問你係邊度搵私教?幾錢?

子爵府

youhello507 發表於 18-8-26 13:54
全部係山下學,行上少少,就滑落嚟

個初學雪道,唔係好大,亦比較多人

係呀 只係行上小小 其實要滑雪 一定要買 吊車証 如果唔係就唔好玩

男爵府

BK Milk勳章

yp26 發表於 18-8-28 06:54
我舊年都係跟 TK 阿仔未滑過 跟大班學左一陣 都叫識基本既 之但就唔敢去初級雪道玩 所以今年一定要搵私教 ...

你仔幾多歲呀?
舊年係day tour定2日1夜?

男爵府

BK Milk勳章

fatfat-hippo 發表於 18-8-27 13:29
我book左TK明年CNY去大明2日1夜, 咁係咪即係只有一張一次性lift pass?
張單寫唔包lift pass ...

應該係無lift pass
我問左tk 佢話教練唔會跟上雪道

男爵府

BK Milk勳章

我舊年都係跟 TK 阿仔未滑過 跟大班學左一陣 都叫識基本既 之但就唔敢去初級雪道玩 所以今年一定要搵私教 ...

咁你上年有無買埋lift pass?

水晶宮

yp26 發表於 18-8-28 06:56
請問你係邊度搵私教?幾錢?

我個 package 包2個鐘私教

男爵府

MRS_LIN 發表於 18-8-28 10:43
應該係無lift pass
我問左tk 佢話教練唔會跟上雪道
咁你會唔會買lift pass?
我會買, 但仲要睇下邊日去snowyland玩雪兜, 再睇下買一日定兩日
但買兩日好

男爵府

BK Milk勳章

fatfat-hippo 發表於 18-8-28 11:21
咁你會唔會買lift pass?
我會買, 但仲要睇下邊日去snowyland玩雪兜, 再睇下買一日定兩日
但買兩 ...

Tk 2日1夜包左兩日滑雪用具!
我諗住兩日都滑~唔好蝕呀嘛
夜晚去玩oceanworld/ snowyland
如果你只滑一日 另一日去玩snowyland 自己book 房 + 1 day tour應該會平d喎

男爵府

請問TK第一日check in攞房時只派一個代表得唔得? 定一定要全家人出現晒?
TK職員每日幫我地租同還滑雪服裝同用具嘅時間耐唔耐?
我諗緊邊日玩snowyland

男爵府

MRS_LIN 發表於 18-8-28 11:26
Tk 2日1夜包左兩日滑雪用具!
我諗住兩日都滑~唔好蝕呀嘛
夜晚去玩oceanworld/ snowyland
我已訂TK 2日1夜團, 會去snowyland, 但我見snowyland夜場無野玩, 只有雪燈睇, 加上夜晚太凍, 所以我唔會玩夜場, 免兩小凍病

首頁
45678...9

尾頁

跳至