興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

岩岩係朋友到接左隻4個月貓B番屋企
因為屋企未裝窗網,而家長期都閂哂全屋既窗
但長期唔開窗都唔係辦法,因為真係好局,返到屋企會聞到一陣味
想話裝窗網,但我收工D鋪頭又收哂問唔到價,我最快都要10月先放到假

想問:
1. 邊到有裝窗網好介紹?
2. 有冇方法解決唔開得窗導致空氣唔流通既問題?

子爵府

小小人 發表於 18-8-22 12:32
但長期唔開窗都唔係辦法,因為 ...

我寶貝昨日凌晨就是未來得切裝綱,由六樓跌落平颱,去咗綵虹橋了,佢三個月大 ,所以叫妳朋友快的買住格仔網頂住先,

別墅

2019勳章

dobbybabie 發表於 18-8-22 14:16
我寶貝昨日凌晨就是未來得切裝綱,由六樓跌落平颱,去咗綵虹橋了,佢三個月大 ...

Rip

珍珠宮

2019勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

可以暫時用格仔網,用塑帶固定係窗花

子爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆樓主:

去十二蚊店買格仔網,買埋索帶或公乸貼索實也可

子爵府

小小人 發表於 18-8-22 12:32
但長期唔開窗都唔係辦法,因為 ...

今日剛在荃灣問1)左這种密窗花,圖中這幅14O元,我屋企1OOx60cm要220(唔包裝),好值,但我貓貓己唔在了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主

我去過幾間十二蚊店睇格仔網,有啲分店嘅格仔網大啲,如旺角創興,或樓下五金家品舖都有,我買廿五蚊一塊度

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

除左窗之外, 要小心抽氣扇位, 聽過有貓B喺果度跌左落街

複式洋房

回覆 dobbybabie 的帖子

窗網係荃灣邊間,可否PM 我

禁止訪問

開心吸收勳章

大宅

親子王國15週年勳章

其實有啲五金舖都有唔同SIZE隔仔網買,一般度啱SIZE,加索帶索實已經可以,你嗰隻係貓B,一定要裝呀,因為貓B真係好百厭㗎

禁止訪問

複式洋房

用吉之X12蚊店的格仔網就OK, 有窗花用索帶就得, 冇就要痴超強勁膠紙啊~
貓B真係勁跑勁衝同週圍索~我嗰兩隻成日都係個籠頂~

大宅

dobbybabie 發表於 18-8-22 19:33
今日剛在荃灣問1)左這种密窗花,圖中這幅14O元,我屋企1OOx60cm要220(唔包裝),好值,但我貓貓己唔在了 :c ...

請問可否pm地址?想買貓窗綱

子爵府

laierping 發表於 18-8-27 19:38
請問可否pm地址?想買貓窗綱

我沒詳細地址,在荃灣悅來酒店附近,荃灣天主教小學前,名叫超力鏡業

大宅

dobbybabie 發表於 18-8-27 22:48
我沒詳細地址,在荃灣悅來酒店附近,荃灣天主教小學前,名叫超力鏡業

好的,謝謝你

大宅

2019勳章

mama.yu 發表於 18-8-24 12:08
格仔網勁方便,我都係用佢,度好size就去買啦
jm而家唔開得窗買個空氣淨化機會唔會好啲?
起碼冇咁局,同隔 ...
空氣淨化機我屋企有部呀但唔知係咪太舊,D機件老化,一開會好嘈,會嚇親隻貓,所以平時都少開

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

dobbybabie 發表於 18-8-22 14:16
我寶貝昨日凌晨就是未來得切裝綱,由六樓跌落平颱,去咗綵虹橋了,佢三個月大 ...

禁止訪問

大宅

回覆 小小人 的帖子

我家用日夜簾,拉埋貓貓看不通就以為跳唔到,但仍然透風。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊