自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

yucl_hk 發表於 18-8-24 19:42
部機off左, 但鏡頭/收音開左, 無人知

有可能

水晶宮

ilovefat 發表於 18-8-23 21:49
我同朋友研究左一樣野一排,就係電話一向都有嘅「定位」,同電話會「被偷聽」。
一路以嚟,fb會將用户分類 ...

覺左好耐、試過想買樣野、search 左一次就去邊、fd, email 都收到果類廣告

別墅

sophyllis 發表於 18-8-25 02:02
見JM提到Siri, 我馬上入settings入面既Siri & search, 發現所有apps都allow Siri & search, 而家off晒所有 ...
我唔係專業人士,但我講siri既功能,唔一定係用戶決定"on/off"既設定,
我都係幻想,如果siri無論你on定off,都照樣將錄到既野send番比蘋果

別墅

Alex123 發表於 18-8-24 22:47
一般電腦及手機程式是可以解碼及通過配合硬件的測試可以找到軟件是否有偷聽功能,所以防毒軟件公司也是通 ...

jm講起防毒軟件,我以前睇過一個post,入面講到電腦病毒,木馬程式,都係防毒軟件公司散佈出黎,咁佢地先搵到食(都係陰謀論)

只係覺得,就算有人查,都未必有人可以公開到資料,除左中國會滅聲之外,其實我覺得每個國家都會
如果呢個"大數據"唔係用係商戶,,推廣告方面,其實可以用到係治安,監察
其實我都係幻想下,又唔係專業人士,講緊呢d全部都唔係有證據,亦冇做實驗

大宅

agree 樓主, 試過同人傾完一產品, 無SEARCH 過, FB都會出現.

伯爵府

所以要慎言,慎交網友
甚至fb也不要加唔熟朋友。
過好,每一天!

大宅

回覆樓主

會被錄音真係無諗過
其實係部電話出賣我地定某一啲apps呢?

首頁

尾頁

跳至