自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

公爵府

2018復活節勳章

m131 發表於 18-8-23 22:46
我好耐之前都發覺係咁,試過同朋友/屋企人講想去剪頭髮,無係網上search任何髮型屋嘅情況下,fb每日都pop u ...
有時朋友like 左某d page, 都會响自己fb出現。

伯爵府

回覆樓主:

試過一排睇車資料
跟住不停彈賣車廣告比我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Teletrend 發表於 18-8-23 22:49
FB 目的係做生意啫,例如我睇fashion 多,佢就彈fashion pages 多D,好耐啦!唔奇怪!
...

係啦係啦~美國就做生意,大陸就偷情報防判國啦 你咁驚咪去美國囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ilovefat 發表於 18-8-23 21:49
我同朋友研究左一樣野一排,就係電話一向都有嘅「定位」,同電話會「被偷聽」。
一路以嚟,fb會將用户分類 ...

總之google過就彈晒d廣告出黎! 大數據就係咁賣錢

放下自在

大宅

牛年勳章

ilovefat 發表於 18-8-23 23:50
其實我無諗太多,我無嚇自己,我無覺得自己係大人物,我輕鬆談論下科技有幾發達咋喎。
其實我真心想問,我 ...

我明你呀,唔係行唔行得正或自己係咪大人物的問題,而係覺得科技發達到令人嘖嘖稱奇,同時覺得科技發達,令到人好冇私隱,好有被偷窺的感覺
就正如我係一個肥師奶,但被人偷窺,都會覺得唔好受架喎,這個感覺唔會因為我係咪大人物而改變
但係又會好無奈,我們好難返翻轉頭,唔用智能電話,唔上網

子爵府

blackberry 發表於 18-8-24 00:03
係啦係啦~美國就做生意,大陸就偷情報防判國啦 你咁驚咪去美國囉
...

咁你滾回大陸啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Teletrend 發表於 18-8-24 00:14
咁你滾回大陸啦!

我香港永久居民,在香港又冇做壞事,仲乜要滾回大陸 我大陸又冇戶籍

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jasonhon88 發表於 18-8-23 23:57
上次新聞都報過, 美國有個apps, 會收音分析,
被人踢爆而被迫下架

係囉~知你想搵咩就拎晒比你睇 乜唔係叫窩心咩?
放下自在

男爵府

Mrs·Cheung 發表於 18-8-23 23:36
其實以上有甘多jm話有收音竊聽,咁大家多數用乜嘢機?

我暫時又未有發覺有呢個問題

我同我朋友都係蘋果

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

回覆樓主:

尼樣我朋友都有講過,尼頭講完,轉頭fb就會出現~

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

香港唔知……C6同行係B6比人竊聽

水晶宮

Teletrend 發表於 18-8-23 22:33
用大陸手機apps 全被監控,以防叛亂國家

即係要叛亂國家先會被監控,咁就唔駛咁驚啦,呢到有幾多個jm得閒去叛亂國家吖

侯爵府

jasonhon88 發表於 18-8-23 23:57
上次新聞都報過, 美國有個apps, 會收音分析,
被人踢爆而被迫下架

標準有兩個,你懂的。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

全球咁多人口,偷聽得幾多個?
會唔會係你電話有update去fb, 又用嚟上網,login過電郵。。。而家樣樣嘢都link埋一齊,要起底話都冇咁易,有cookie有cache查數據只要寫程式話都冇咁易。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

回覆樓主:

如果我係寫程式嗰個工程師,有隨意偷聽手機能力又唔會被人發現,我不如集中去聽股票貼士或者是馬主貼士。買廣告能賺多少錢?

上次Facebook出賣客戶資料被發現后好似在歐洲要賠近百億。如果是竊聽去賣廣告,被歐洲國家發現,我估賠到執笠都似。你話google及facebook 會否明知也冒這個風險就是為了賣廣告,以為全球的電腦工程師也是儍的。

所以樓主會否想多咗?

禁止訪問

侯爵府

careycarey 發表於 18-8-23 22:48
定好似狂野時速呢!?兩套都雲廸素做,我又差唔多時間睇,有啲亂,定兩套都有講類似科技
...

係狂野

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

ilovefat 發表於 18-8-23 21:49
我同朋友研究左一樣野一排,就係電話一向都有嘅「定位」,同電話會「被偷聽」。
一路以嚟,fb會將用户分類 ...

發現好耐了 ,同朋友傾想整吓條眉 ,跟住fb日日洗版式都係整眉的廣告

首頁
23456...10

尾頁

跳至