自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

good_pig 發表於 18-8-24 07:52
你點傾先?口講?

我試過,係面對面食飯,電話無用緊放喺枱,講一d平時唔會接觸到同無搵過任何資料嘅運動用品,之後fb有彈出有關嘅嘢。
定位都試過,陪朋友去一間賣war game用品嘅舖,我之前係未接觸過,fb都有彈出相關嘅嘢。
當然唔係每樣野都係咁,但經過一段時間,同幾次嘅「巧合」,我自己覺得呢樣嘢係存在。

珍珠宮

newspaperhang 發表於 18-8-23 23:28
我同老公發現左好耐
有一次,我同佢講車保險到期,呢d 野一向老公負責、我唔理唔睇唔search,我地只 ...

收音⋯如果真有其事⋯⋯⋯真系幾驚喎

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 18-8-24 00:17
係囉~知你想搵咩就拎晒比你睇 乜唔係叫窩心咩?

咁我係咪要大大聲話我都唔鍾意薛海淇揾佢賣咁大幅廣告做乜

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ilovefat 發表於 18-8-24 11:50
我試過,係面對面食飯,電話無用緊放喺枱,講一d平時唔會接觸到同無搵過任何資料嘅運動用品,之後fb有彈出 ...

未遇過,但去到呢個case, 不如check下私隱專員公署

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

ilovefat 發表於 18-8-23 21:49
我同朋友研究左一樣野一排,就係電話一向都有嘅「定位」,同電話會「被偷聽」。
一路以嚟,fb會將用户分類 ...

好認同呀!之前有左bb,根住係fb就有好多bb既野彈出黎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

luv_miyuko 發表於 18-8-24 12:20
因為我唔想俾人知大肚,所以冇讚好過任何bb 廣告,fb 從來冇透露過懷孕半句,但漸漸我成個fb 都係bb 廣告, ...

無講過啫! 但你有留意bb野嘛
放下自在

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

MM2H 發表於 18-8-23 21:51
唔出奇,行得正企得正,冇驚過亦唔擔心,因唔值得 被追蹤……
...

同你一樣

我都唔覺得自己有咩

值得被跟追縱 被偷聽

有 D 人太杞人憂天啦

男爵府

birdbirdfish 發表於 18-8-24 00:09
我明你呀,唔係行唔行得正或自己係咪大人物的問題,而係覺得科技發達到令人嘖嘖稱奇,同時覺得科技發達, ...

I have same feeling although I am nobody to be looked up on! And I thought it is normal to feel shocked and “naked” when all my daily talk are being used

翡翠宮

回覆樓主:

我有2個朋友,都係用IP,都有樓主你呢個情況。我冇用IP,又真係冇出現過呢個情況。

翡翠宮

m131 發表於 18-8-23 22:46
我好耐之前都發覺係咁,試過同朋友/屋企人講想去剪頭髮,無係網上search任何髮型屋嘅情況下,fb每日都pop u ...

因為你係ip用戶

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主

淘寶都係呀
我係bk睇左個post係搵坐墊,淘寶就介紹呢個坐墊

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

ilovefat 發表於 18-8-24 11:43
人係有思想同好奇心,唔諗野好容易腦退化㗎,其實開個topic出嚟談論,無話諗得多唔多,唔通有人周街屙屎, ...
咁討論區....

我見你話恐怖...
我同你講你唔係乜大人物..
其實冇乜野...人地要既只係廣告收入...
你CLICK入去人地先有錢收...
唔駛WORRY...唔駛諗太多..

原來唔可以?

我要AGREE你..係丫..好恐怖??

咁係咪好恐怖就唔用?
你都係要用嘛..
咁生活咪咁過囉...

人地周街痾...件事..真係唔關我事..
但佢污染左個公眾地方...就關我事...
我有權去投訴去話佢...
如果佢係自己屋企隨地痾...
真係話知佢...

跳樓..就真係完全唔關我事啦..
除非話佢跳落黎...撞中我...
如果唔係..佢死佢事啦..
佢係自私D..令到人地層樓個地方變凶宅咁囉...

早排我家樓下都有人跳丫..
我重日日經過添....
咁???真係關我乜事丫???
我生活唔係照過係點?
要初一十五拜下果個位?
要出街唔好行果個位?

我叫你唔好諗咁多...唔好自己搵野驚搵野煩..
唔係叫你唔用腦唔討論...

依家..我同你都討論緊架...
只係我都係覺得.你睇乜都太重囉...

子爵府

我同朋友研究左一樣野一排,就係電話一向都有嘅「定位」,同電話會「被偷聽」。

之前睇過一條片,有個人就係試下係咪真係有收音被偷聽,於是佢同你一樣專登講一d從來冇search過嘅嘢去講,結果都同你一樣,出現好多嗰樣嘢嘅廣告~

男爵府

月希 發表於 18-8-24 13:56
咁討論區....

我見你話恐怖...

咁我之前咪話左我唔係諗太多,係討論下科技有幾發達啫

大宅

我信,我同老公都信,早排試過

大宅

回覆樓主

我覺得有,同老公都試過好多次,我地傾完某d野,跟住廣告就會見到,明明從未search or搵過個樣野既資料

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

yiyi2661 發表於 18-8-23 23:40
今日開始留意下先

我都好似你咁唸,試下自己同電話講D平日唔睇既野,睇下有冇料到。

大宅

fatchu@home 發表於 18-8-24 12:48
因為你係ip用戶

del

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

回覆樓主

我用左咁多年iPhone 又未預過
最多係search完某間舖,fb就係咁彈嗰間舖既廣告,但呢個好正常喎

首頁
45678...10

尾頁

跳至