自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

Send戶口叫佢入呀,晤係成日見的話,佢有心還應該會主動問你戶口號碼呀,而家擺明想搏你晤記得走你數

大宅

北寄貝 發表於 18-8-23 23:57
話說前日同班舊同事去探初生bb,大家夾份買尿片、奶粉咁,每人五百左右,我比的。咁探完,大家出門口就夾返 ...

絕對唔會

男爵府

shun282 發表於 18-8-24 00:04
你米話:“個日走時傾得太開心唔記得俾A/C no. 你,而家俾你“

我自己套落樓主道諗左好耐應該點講,比你一言驚醒

子爵府

回覆樓主

N年前試過, 不過唔係買bb野
Whatapp左acc, 話ok
但都係無入

幾百蚊無再追, 但怕左佢有下次

子爵府

回覆樓主:

楼主記住update 最後佢有冇入番$俾你!

琥珀宮

話說前日同班舊同事去探初生bb,大家夾份買尿片、奶粉咁,每人五百左右,我比的。咁探完,大家出門口就夾返 ...

Whatsapp 戶口被佢,幾日後無反應就係group到再提

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

同朋友食飯都要追番數, 天經地義唔肉酸喎

大宅

回覆樓主:

如果到最後一蚊都收唔到,係咁多人群組再追多一次,比夠時間都無反應,我會再係群組講,上次探BB親子再大大反應話某某仲未夾返錢,追到佢醜為止。

子爵府

回覆樓主

即刻押佢去㩒機

瑪瑙宮

用Alipayhk, wechat 嘛

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有丫,經常發生啦,其實真係好老土

子爵府

回覆樓主

我都好怕呢d 人。。。我通常都會禁定錢,最好有少少散紙添,廢事又為咗要找錢麻煩

如果我真係咁岩無,我諗我會睇下附近有無得禁錢,有既即時去禁,如果無,都會當面即時問朋友拎個戶口,返到屋企過俾佢,唔會隔過夜

因為將心比己,如果個個朋友都同我講過遲d 先,咁我點?同埋唔鍾意爭人野!特別係錢銀

侯爵府

其實我唸佢專登的, 搏你唔好意思追佢, 我岩岩出黎做野時, 有個同事就係咁, 成日話無錢/ 無散紙, 唔比住, 追佢又話無, 呢D人唔好比佢得呈, 追到佢天腳底, 果時入世未深, 真係成日蝕比佢, 因真係會唔好意思追, 而家我會睇人, 如果果個人一向都唔計較我唔會同佢 計, 但有D人你會知佢係咪專登, 如果係真係唔會放過佢.

子爵府

cattz288 發表於 18-8-24 00:54
要跟進架!! 扮傻問佢係咪入左, 因為仲未見到

冇追啦,一百幾十睇到佢係咩人
豪畀佢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

如在國內,個個有微信支付,支付寶,呢個理由 一定站不住腳~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

回覆樓主

先私人whatapp,無反應就大group whatapp

大宅

無payme?我會話好易,叫佢拎個電話出黎教佢裝,立刻過錢。

侯爵府

陪月勳章

扮對數時唔覺佢條數﹐
問佢有無過﹐
即時俾多次 a/c number﹐
如果你話好日唔見、又唔係太熟﹐
我就唔怕爪爛面﹐
其實我覺得佢塊面爛D。

子爵府

1314625 發表於 18-8-24 09:08
先私人whatapp,無反應就大group whatapp

子爵府

回覆樓主:

追數都怕人話