家事百科

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

請問浴屏玻璃則有條長膠邊(垂直),有黑霉點,又內藏,個位置真係好難清潔 請教有咩好方法 可以教下我,謝謝

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

無用浴屏,因好多朋友用過都話麻煩,你可以試下去霉清潔劑,得唔得就唔知,一係換膠邊,一係把心一橫拆左佢用浴簾

侯爵府

oceandeepsea 發表於 18-8-25 07:27
無用浴屏,因好多朋友用過都話麻煩,你可以試下去霉清潔劑,得唔得就唔知,一係換膠邊,一係把心一橫拆左佢 ...

好吖,試下買支去霉清潔劑先,thx

珍珠宮

tingtong 發表於 18-8-24 16:50
請問浴屏玻璃則有條長膠邊(垂直),有黑霉點,又內藏,個位置真係好難清潔 請教有咩好方法 :quest ...

晚上用漂白水濕條廚房紙貼住條膠邊,早上用舊牙刷刷下啲霉點!

侯爵府

Evachau 發表於 18-9-18 18:58
晚上用漂白水濕條廚房紙貼住條膠邊,早上用舊牙刷刷下啲霉點!

好呀,我試試先,thx

大宅

回覆 tingtong 的帖子

用紙貼住膠邊,用萬潔靈除霉漂潔,呢隻我用佢好多年,除霉一流

侯爵府

babychen 發表於 18-9-24 09:54

用紙貼住膠邊,用萬潔靈除霉漂潔,呢隻我用佢好多年,除霉一流 ...

正喎,噴下除霉,慳水慳力,一陣去買支先,謝謝你分享

侯爵府

babychen 發表於 18-9-24 09:54

用紙貼住膠邊,用萬潔靈除霉漂潔,呢隻我用佢好多年,除霉一流 ...

請問係咪黃色呢支 thx

大宅

最底,籃色

侯爵府

babychen 發表於 18-9-28 13:12

最底,籃色

唔該晒,其實我睇唔到下層仲有
thxxxxxxxx

首頁