親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一家四口兩大兩囡(14歲和11歲), 想住得近明洞少少,方便行街和搭地鐵。 見首爾太平洋酒店的家庭房(兩張雙人床) 似乎不錯,交通方便; 但又見皇冠花園酒店的相連房(兩張單人床和一張雙人床)頗大,應該會瞓得舒服點兒。請問有冇家長住過?它們是否真的都近地鐵站㗎? 謝謝

大宅

回覆 winniepoon 的帖子

Pacific Hotel 我覺得十分好, 我住雙人房, 空間夠大, 明洞地鐡站3號出口, 一出行一條微斜的路上去, 好短的, 就到了。我由機埸take Rail 到首爾站轉4号線去明洞, 又平又快, 3號出口有扶手電梯上地面。

本人很喜歡這間酒店, Pacific 地理位置可以離開繁忙區域, 但過一條短馬路就走入明洞繁忙區, 我唔想住的地方日夜都逼滿人! 好似Nine Tree Hotel, 我見酒店樓下附近成日都人山人海!!
樓下有間 coffee shop, 我食左兩天早餐, 附近有Two Two 炸雞, 我冇食過, 見到佢炸定晒擺係度, 驚凍晒所以冇試。行去搭覽車上南山首爾塔都好近。

Crown 皇冠我就未住過。

男爵府

谢謝呀!請問有冇人住過皇冠花園酒店呀?好似比較近乙支路口站,是嗎?Thx!

珍珠宮

winniepoon 發表於 18-8-25 18:46
一家四口兩大兩囡(14歲和11歲), 想住得近明洞少少,方便行街和搭地鐵。 見首爾太平洋酒店的家庭房(兩張雙 ...

Pacific Family Twin,房間面積好大!前年住過,又乾淨又新(新裝修),床又好瞓,我極之滿意,推!

wcpcelia    發表於 18-8-27 15:21

男爵府

其實 Pacific Hotel family room 計落仲平過 皇冠花園酒店,只是兩張雙人床不知應怎麼訓。吓!可否問多句,佢兩張雙人床可泊埋一起嗎?Thanks!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

winniepoon 發表於 18-8-27 19:40
其實 Pacific Hotel family room 計落仲平過 皇冠花園酒店,只是兩張雙人床不知應怎麼訓。吓!可否問多句, ...

張雙人床成4,5呎,兩個瞓一張咪得囉,點解仲要泊埋?不過兩張床係可泊埋。

大宅

回覆樓主

Pacific Hotel,我連續兩次去韓國都係住呢間,真心推介

珍珠宮

winniepoon 發表於 18-8-27 19:40
其實 Pacific Hotel family room 計落仲平過 皇冠花園酒店,只是兩張雙人床不知應怎麼訓。吓!可否問多句, ...
如果你喜歡瞓單人床,訂皇冠花園酒店啦,雙人床瞓兩個人,你可能會覺得好迫,好辛苦

男爵府

回覆 yuyu.c 的帖子

因為妹妹未必肯同家姐瞓,即係一個大人要同一個小朋友訓,咁家姐可能要同爸爸瞓,冇咁方便 。

男爵府

Anyway, 睇完你哋咁多正面的評價,我決定都選擇太平洋酒店。謝謝大家!

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問pacific family room嘅廁所有冇 分開坐廁同冲良 定一間過? 聽過話冲良房係玻璃門,係咪咁架?
因為會同埋我媽一間房(仲有老公同小朋友), 怕冇咁好

水晶宮

grace0222 發表於 19-1-22 18:51

請問pacific family room嘅廁所有冇 分開坐廁同冲良 定一間過? 聽過話冲良房係玻璃門 ...

係咪講圈住果個,我唔知係入面開定出面開,正常應該唔會出面開到囉。

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thanks!
請問洗手盆同坐厠係咪都係廁所內,無分開?

水晶宮

grace0222 發表於 19-1-22 20:52

Thanks!

係一個浴室內,一邊企缸,一邊浴缸,中間係洗手盆同廁所。所以成個廁所好大。

公爵府

yuyu.c 發表於 19-1-22 20:54
係一個浴室內,一邊企缸,一邊浴缸,中間係洗手盆同廁所。所以成個廁所好大。
...

明白了,多謝你答我!
係咪企缸嗰邊係透明門呢?

水晶宮

grace0222 發表於 19-1-22 21:27
明白了,多謝你答我!
係咪企缸嗰邊係透明門呢?

係呀,就係影相尼個位,全部透明玻璃。

大宅

yuyu.c 發表於 18-8-27 22:46

張雙人床成4,5呎,兩個瞓一張咪得囉,點解仲要泊埋?不過兩 ...

請問你相中, 兩張雙人床係咩房型呢? THANKS~~

水晶宮

catcatyin 發表於 19-2-27 09:16
請問你相中, 兩張雙人床係咩房型呢? THANKS~~

family Twins

大宅

我幾年前住過皇冠花園酒店的相連房(兩張單人床和一張雙人床),都近地鉄

首頁

尾頁

跳至