夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自問該做的都做左,每天放工返來,自己沖乾淨涼,就幫BB沖涼,換片,餵奶,就算未到大人睡覺時間,BB訓了,都唔敢拿起手機玩。
有時BB訓左,老婆話想出去散步,交BB由外母照顧一陣,我幾攰都會陪她。
會洗奶瓶,消毒,半夜會起床開奶。我知道大家都有責任照顧BB,所以我會盡力去做,個仔咁細,又未識得同人玩,我大概都係可以做到咁喇掛⋯⋯
每晚都會幫老婆搽減肥膏,幾本上全身都搽,肚就搽緊(emoji)膏,連豐胸膏都是我幫忙搽。呢一連串按摩動作,又起碼玩我成個鐘⋯⋯
到大家都得閑,兩人在床上,本應係最甜蜜嘅時候,佢就拿起電話,看BB相,不停問我得唔得意,可唔可愛,個仔有乜變樣,我一時答得冷淡D,就話我唔理個仔⋯⋯
我咁都算唔理?我真係唔知可以點做了⋯⋯
我都需要老婆關心,當所有野都變得係理所當然嘅時候,真係好無癮⋯⋯
其實可以換到佢幾句甜言密語,溫柔嘅抱抱,我都心足了⋯⋯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

杯杯清 發表於 18-8-26 13:13
自問該做的都做左,每天放工返來,自己沖乾淨涼,就幫BB沖涼,換片,餵奶,就算未到大人睡覺時間,BB訓了, ...

我覺得你係一個好爸爸

子爵府

自問該做的都做左,每天放工返來,自己沖乾淨涼,就幫BB沖涼,換片,餵奶,就算未到大人睡覺時間,BB訓了, ...

絕對認同,起初我都好緊張佢地所有野,不過,冷淡反應後,久而久之我都已經對所有野變得冷淡了。

複式洋房

AikoMok 發表於 18-8-26 13:41
我覺得你係一個好爸爸

多謝

複式洋房

cwaichan1 發表於 18-8-26 14:18
絕對認同,起初我都好緊張佢地所有野,不過,冷淡反應後,久而久之我都已經對所有野變得冷淡了。
...

我就係好怕會咁樣⋯⋯所有野變成工式化,例行公事。

子爵府

杯杯清 發表於 18-8-26 15:07
我就係好怕會咁樣⋯⋯所有野變成工式化,例行公事。

如果佢察覺有問題,佢肯改善就會好d。
不過我老婆都察覺到問題,佢話佢改緊喎。

複式洋房

cwaichan1 發表於 18-8-26 15:09
如果佢察覺有問題,佢肯改善就會好d。
不過我老婆都察覺到問題,佢話佢改緊喎。
...

我老婆只會覺得自己問題先係問題,我嘅問題只係多餘,會有千萬個藉口,理由去解釋佢係無錯⋯⋯
Btw,恭喜你,你老婆肯為你去改變

大宅

回覆樓主:

你絕對係好爸爸,你所講既我老公一樣都無做,收工番黎淨係打機食飯,係要我發脾氣個日至會幫我睇下個仔

複式洋房

siusiu1122 發表於 18-8-26 15:52
你絕對係好爸爸,你所講既我老公一樣都無做,收工番黎淨係打機食飯,係要我發脾氣個日至會幫我睇下個仔
...

多謝你!
好奇一問:
如果你老公會似我咁做,你會點對他?

大宅

杯杯清 發表於 18-8-26 16:07
多謝你!
好奇一問:

當然會更錫更愛佢啦,而家簡直後悔生左個b,好像單親甘,得我湊同照顧,我連沖個涼都要千叮萬囑叫佢幫我睇住一陣先,如果吾係佢就淨係打機,由得個b自己玩

大宅

杯杯清 發表於 18-8-26 16:07
多謝你!
好奇一問:

我都自問係服侍周到,知佢收工辛苦,吾洗佢做屋企家務,屋企所有洗衫煮飯清潔照顧小朋友都係我,我都要番工架,都辛苦
我淨係想佢收工收起部電話,陪下個仔1,2個鍾都好,但 都做吾到,
唉,手機真係害人不淺

複式洋房

siusiu1122 發表於 18-8-26 16:18
我都自問係服侍周到,知佢收工辛苦,吾洗佢做屋企家務,屋企所有洗衫煮飯清潔照顧小朋友都係我,我都要番 ...

你同老公認真傾下!
我連一餐真正煮家飯都未食過佢,最勁係煮過兩次即食麵我食!
我真係唔想乜都要開到聲先識得做,唔通我真係話:老婆你講D sweet嘅說話我聽吖,你主動對我好D吖⋯⋯咁樣,我咁大個男人,真的又過唔到自己!

大宅

杯杯清 發表於 18-8-26 16:27
你同老公認真傾下!
我連一餐真正煮家飯都未食過佢,最勁係煮過兩次即食麵我食!
我真係唔想乜都要開到聲 ...

講過一排,又打回原形,我放棄架啦,等佢醒覺啦

男爵府

回覆樓主

你已經做得好好,好過好多男人了

複式洋房

siusiu1122 發表於 18-8-26 16:49
講過一排,又打回原形,我放棄架啦,等佢醒覺啦

Me too

複式洋房

maymaysheep 發表於 18-8-26 17:27
你已經做得好好,好過好多男人了

Thx

男爵府

你老婆小唔小氣嫁? 唔小氣的話,可唔可以借用之前的bb 來了套戲同佢傾下?
我覺得男女都好,都想得到對方關心同抱抱,希望你老婆早日明白啦

男爵府

女人既角度同你分析下...
你老婆只係想同你分享初為人母既喜悅啫。
你地bb先半個月大, 果種母愛仲係好 overwhelming, 佢以為你都 feel 到好澎湃既父愛, 所以先會選擇同你 share, 佢 expect 你都會好似佢咁興奮, 咁雀躍。點知你既反應係咁 hea。你老婆剛剛生完會有多疑同焦慮既傾向。我建議你呢幾個月暫時做下戲先。你老婆同你 share, 你盡量表現得好雀躍。等佢覺得你係貼心既, 了解佢既男人。當過多幾個月大家習慣左bb既存在之後, 就試下安排2公婆去拍下拖2人世界。慢慢就會搵番以前果種感覺架啦。

你係一個好爸爸。繼續做好爸爸同老公既各色, 你太太一定會欣賞你既好架。

複式洋房

Solarflare 發表於 18-8-26 21:33
女人既角度同你分析下...
你老婆只係想同你分享初為人母既喜悅啫。
你地bb先半個月大, 果種母愛仲係好 over ...

咁我試一試吧!多謝你

首頁

尾頁

跳至