夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

杯杯清 發表於 18-8-26 13:13
自問該做的都做左,每天放工返來,自己沖乾淨涼,就幫BB沖涼,換片,餵奶,就算未到大人睡覺時間,BB訓了, ...

睇到一半已經好想喊,我從未試過甘的待遇!做月到依家甘大都係我幫沖涼

複式洋房

cheriehuang 發表於 18-8-29 23:28
睇到一半已經好想喊,我從未試過甘的待遇!做月到依家甘大都係我幫沖涼
...

我老婆由生到衣家都未同BB沖過一次⋯⋯哈哈!

複式洋房

jelzebel 發表於 18-8-29 22:44
加油 你老婆會明白你苦心 等佢呢陣子適應左做媽媽呢個身分先

明白的!謝謝

禁止訪問

複式洋房

tiffany0620 發表於 18-8-30 18:58
好爸爸,好老公

多謝

複式洋房

回覆樓主

養隻狗,識俾手,都有鼓勵,我⋯⋯
點做都是徒然!!!

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

cheese1987 發表於 18-9-4 08:48
我都覺得你好好啊~

我都以為我可以值得老婆鼓勵下⋯⋯所以昨晚直接同老婆說:老婆,如果你覺得我做得好嘅時候,可唔可以鼓勵下我呀?
老婆答:你想我點鼓勵你呀,你要求都幾多㗎喎⋯⋯之後説一堆跟本同兩個人相處唔關事嘅嘢出來,跟本是廢話!
我究竟有乜過份要求?我真的唔明!我家用俾到足,家中大小事務做到足。想自己愛的人,俾下鼓勵我,係算做要求咩?理論上,唔使我說出口,佢都應該要做的⋯⋯
昨晚傾完,好不開心,落街隊幾罐啤酒,衣家起身,又要繼續努力了!!!

瑪瑙宮

回覆 杯杯清 的帖子

愛你自然會緊張你, 想你開心, 怕你辛苦, 你太太愛自己吧. 我个仔就係咁, 放工攪埋買埋煮埋洗埋(比女朋友), 我都心諗, 唔使好到咁丫, 太好對方就當左老馮. 不過我無出聲, 費是佢同番女朋友講, 我媽話乜乜乜

複式洋房

Nancy20090615 發表於 18-9-4 11:27
回覆 杯杯清 的帖子

愛你自然會緊張你, 想你開心, 怕你辛苦, 你太太愛自己吧. 我个仔就係咁, 放工攪埋買 ...

有時候都會咁諗,點解佢真係唔覺我會辛苦嘅呢?

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

杯杯清 發表於 18-9-4 09:07
我都以為我可以值得老婆鼓勵下⋯⋯所以昨晚直接同老婆說:老婆,如果你覺得我做得好嘅時候,可唔可以鼓勵 ...

即係你老婆根本冇覺得你做既野係難得
你係咪由做兵升格上來呀?
一開始做好男人多數女人唔會覺得你吸引
只會更加老奉要你做落去
問女人點解會咁,佢地實唔認架

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

別墅

回覆樓主:

你太好,講到你老婆好似乜都唔使做.我好羨慕.

複式洋房

coriqt 發表於 18-9-10 10:39
你太好,講到你老婆好似乜都唔使做.我好羨慕.

佢都要做的,不過我一放工回家,就會自動自覺去幫忙⋯⋯
不過佢唔會覺得我係幫忙⋯⋯

複式洋房

lingfu 發表於 18-9-10 07:57
即係你老婆根本冇覺得你做既野係難得
你係咪由做兵升格上來呀?
一開始做好男人多數女人唔會覺得你吸引

係!佢唔會覺得感恩,佢所有野已經變得理所當然

大宅

你老婆都要做的, 一早做到晚直到你回家? 她都值得你鼓勵下!

大宅

你老婆都要做的, 一早做到晚直到你回家? 她都值得你鼓勵下!

複式洋房

kpc2015 發表於 18-9-11 10:30

老婆和外母大人一起湊BB

男爵府

好爸爸,
(心虛)我都係咁對我老公, 但控制唔到, 小朋友出世後就focus落晒去佢度,
好多時夫婦之間既親蜜關係都會大不如前, 同埋生完之後完全變咗性冷感,
有時都覺得愧對老公, 但我知道另一伴既付出,
只係有時唔會下下掛係口唇邊

得閒同老婆嗲下佢撒下嬌啦,
唔洗怕羞~你老婆應該會好受

複式洋房

pinkochang 發表於 18-9-11 17:47
好爸爸,
(心虛)我都係咁對我老公, 但控制唔到, 小朋友出世後就focus落晒去佢度,
好多時夫婦之間既親蜜關係 ...

我都會撤下嬌嘅⋯⋯不過要食好多啖屎,先食到細細啖砂糖咁⋯⋯

別墅

杯杯清 發表於 18-8-26 13:13
自問該做的都做左,每天放工返來,自己沖乾淨涼,就幫BB沖涼,換片,餵奶,就算未到大人睡覺時間,BB訓了, ...

過來人話你知,只對BB好, 太太係唔會領情, 你做既我都有做, 仲要煮定飯等老婆返黎食, 佢都係會有不滿, 近呢幾個月終於講有咩不滿喇, 話我錫個女,唔錫女,買野都只買俾個女無佢份

硬食啦。

首頁

尾頁

跳至