單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

老婆癌症去世,年輕漂亮的她卻經歷了人生最大痛苦,最後階段連大小便也不能自理,傷口不斷流血發臭……
冇經歷過係唔會想像到個痛苦,
以前一直是老婆主理囡兒及家裡事,
我接手時真係好亂,兩個囡兒只有幾歲,
當時工人姐姐又剛放大假番印尼,
好多日用品都唔知放邊,我連點交學費都唔知……又要處理老婆身後事,又面對工作壓力……同時期醫生說阿爸要做心臟手術……
以為只會在悲情電影發生嘅故事就發生係我家庭。

我一直被人視為很堅強,由一個會考得一分沒有任何技能的人,做過清潔工等不同工作,曾經日做16小時一年不放假,忿鬥到擁有數十員工的生意,有車有樓,有靚老婆,一個人負擔一家六口的生活。原以為人生得到回報,卻天意弄人,生意連連出問題,直致失去所有資產,老婆驗出絕症,短短幾年間,由天堂跌進地獄……

我仲未認輸,但身體及精神出現問題,阻礙了我繼續去拼搏,
個個人都叫我多D同人傾訴,我試過,但同D快樂健康家庭的朋友傾訴及活動,心理好像會更不好受……
約左睇精神科醫生,近二千蚊一次,唔知可以負擔幾耐,希望幫到我吧

民房

補充一下,
我老婆個阿媽,厄左我一百萬而令我失去了一個原有幾百萬回報的投資,令我生意出問題時冇錢周轉及生活。
老婆去世後也比佢阿媽呑哂D人壽保險金……

人渣之中嘅人渣

禁止訪問

大宅

青頭 發表於 18-8-26 13:24
老婆癌症去世,年輕漂亮的她卻經歷了人生最大痛苦,最後階段連大小便也不能自理,傷口不斷流血發臭……
冇 ...

真好假好,過左就好

今日嘅因,明日嘅果
好好揍大小朋友
你嘅人生一定更快樂

大宅

我唔知你個故仔真定假,不過人生如戲確實在我身上出現,真的如一場夢,現在回想一下好似有人安排咁,就快兩年,我都仲係好迷網,有時分唔清係咪活在真實

我的經歷不及你的複雜,但比你更痛,同樣地覆診中,但有時覺得有幫助,有時無作用,希望如醫生所言時間靈藥

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

冇 ...
青頭仔.......................你咪幾好,有的無錢無樓又死左個身邊人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆 青頭 的帖子

真真假假,不必調查了。樓主,人生總係有風雨陪伴,
堅強D,風雨會停的。

大宅

Liangbobo 發表於 18-8-27 00:12
我唔知你個故仔真定假,不過人生如戲確實在我身上出現,真的如一場夢,現在回想一下好似有人安排咁,就快兩 ...

時間真係靈藥

同埋你要想自己開心,快樂

咁你一定會好起來

我得你都一定得

慢慢來

子爵府

咁你覺得你接受到現實未?

子爵府

確是很困難,希望你堅強度過

複式洋房

加油

男爵府

畀面勳章

加油

大宅

冇 ...

排政府精神科吧
我但求能夠一一去數清楚......

複式洋房

回覆樓主

人生每件事情嘅出現都有佢編排,亦係你經驗增長,我相信你跨過後一定會明白佢出現嘅意義,(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主

加油吧,共逸之

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

民房

我只是在這個沒人認識我的地方舒發一下自己的不幸經歷,
不喜歡可以上一頁,有心可以打幾隻字安慰支持下,
我目的只有兩個,一是舒發情緒,二是給大家單親的朋友知道有人經歷慘很多的,不必灰心,努力面對生活。

結果居然換來的是卻是冷言冷語……唉

ps以上經歷有半點作假我出街比車車死,祝冷言回應者他朝君體也相同!

首頁

尾頁

跳至