自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

老人家屋企要換洗衣機,主要都係睇返金章 或者惠而浦, 見而家洗衣機多咗個蒸氣功能, 想請問用家: 呢個功能實唔實用? 蒸焗 羽絨被 得唔得?謝謝幫忙!

另外,如有JM近日連鎖店買過洗衣機,知否送貨連回收舊機如何安排? 謝謝幫忙!

象牙宮

回覆樓主:

up

大宅

irhk 發表於 18-8-26 14:56
老人家屋企要換洗衣機,主要都係睇返金章 或者惠而浦, 見而家洗衣機多咗個蒸氣功能, 想請問用家: 呢個功 ...

我部都有蒸氣功能,買時sales話等同乾洗, 所以我會蒸西裝, 褸。 慳返乾洗錢, 至於羽絨被應該塞唔落洗衣機. 同埋蒸既時候只可以1,2件衫, 唔可以塞滿個洗衣機

wcpcelia    發表於 18-8-27 10:46

子爵府

Poyau 發表於 18-8-27 02:00
up

謝謝你幫推。

ballball411 發表於 18-8-27 03:09
我部都有蒸氣功能,買時sales話等同乾洗, 所以我會蒸西裝, 褸。 慳返乾洗錢, 至於羽絨被應該塞唔落洗衣機. ...

謝謝你詳細解答,thanks

大宅

開心吸收勳章

回覆 irhk 的帖子

我部新買既惠而浦係乾洗二合一,意大利造,有埋蒸氣功能,聽sales講主要係以高溫蒸氣黎殺菌除味,同時可以抗皺,我屋企冇咩陽光入,以往太多濕衫,唔記得洗完即刻晾,都會一陣味,而家就算冇用個乾衣,掛出黎都唔會發臭

子爵府

cskwu 發表於 18-8-28 17:49
回覆 irhk 的帖子

我部新買既惠而浦係乾洗二合一,意大利造,有埋蒸氣功能,聽sales講主要係以高溫蒸氣黎 ...

多謝你解答,咁我都幫倆老買部有蒸汽功能。thanks

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 想生BB熱投

irhk 發表於 18-8-28 18:02
多謝你解答,咁我都幫倆老買部有蒸汽功能。thanks

你講果啲款係大眼雞定頂頡式架?
I am Agent P

子爵府

hedhed 發表於 18-8-28 19:13
你講果啲款係大眼雞定頂頡式架?

大眼鷄

琥珀宮

irhk 發表於 18-8-26 14:56
老人家屋企要換洗衣機,主要都係睇返金章 或者惠而浦, 見而家洗衣機多咗個蒸氣功能, 想請問用家: 呢個功 ...

老人家屋企要換洗衣機, 該選愈是簡單愈好。最基本洗衣。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

子爵府

333s 發表於 18-8-28 21:36
老人家屋企要換洗衣機, 該選愈是簡單愈好。最基本洗衣。

謝謝提醒,是的,之前一部洗衣乾衣機,他們只用快洗,從不用乾衣功能,這次只買多一個蒸氣功能的洗衣機,只教快速洗衣及蒸氣消毒功能(如啱用的話)便可。

男爵府

cskwu 發表於 18-8-28 17:49
回覆 irhk 的帖子

我部新買既惠而浦係乾洗二合一,意大利造,有埋蒸氣功能,聽sales講主要係以高溫蒸氣黎 ...

我聽sales講蒸氣功能是用於已曬乾衣服,有去皺作用。

男爵府

我部都有蒸氣功能,買時sales話等同乾洗, 所以我會蒸西裝, 褸。 慳返乾洗錢, 至於羽絨被應該塞唔落洗衣機. ...

用緊邊隻有蒸氣功能,是乾衫定濕衫衫放入去洗衣桶蒸。

大宅

想了解下係邊個型號,同埋好用嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊