嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問好用嗎?可以用幾耐呢

別墅

回覆 love_bbbabe 的帖子

我妹妹用緊ZIBOS ALA.我覺得呢張好好...
因為到大個左可當梳化仔用又得.
承重大人重量都OK...
我160磅坐落去都得

洋房

我個女用左5個月都幾好,因為佢係七星胃門未發育好,好易嘔奶,張床仔可以校斜D,佢就冇咁易嘔奶!Chicco話可以用到6個月大

大宅

keesming 發表於 18-8-29 18:00

我個女用左5個月都幾好,因為佢係七星胃門未發育好,好易嘔奶,張床仔可以校斜D ...

謝謝JM分享另外想問吓當阿B識轉身時係咪都可以繼續用?張床仔可唔可以拆開黎洗?

洋房

love_bbbabe 發表於 18-8-29 18:18
謝謝JM分享另外想問吓當阿B識轉身時係咪都可以繼續用?張床仔可唔可以拆開黎洗?
...

可以繼續用呀,只要佢唔會頂頭頂腳就冇問題了!
床仔係可以拆開黎洗的

大宅

keesming 發表於 18-8-29 18:30
可以繼續用呀,只要佢唔會頂頭頂腳就冇問題了!
床仔係可以拆開黎洗的
...

Thx

複式洋房

回覆樓主

好用,尤其初生可以較斜少少張床,咁唔駛下下check 住有冇嘔奶,不過到 bb 識坐就要換啦,因為識坐好快就識扶住床邊企起身,驚擒到出黎跌落地

大宅

Rain_bo_ma 發表於 18-9-1 23:09
好用,尤其初生可以較斜少少張床,咁唔駛下下check 住有冇嘔奶,不過到 bb 識坐就要換啦,因為識坐好快就識 ...

係咪預計可以用到6個月左右呢

複式洋房

love_bbbabe 發表於 18-8-26 16:08
請問好用嗎?可以用幾耐呢

好好用喎。不過唔用得耐, 最鍾意佢可以將張床拍埋大人床。

大宅

keesming 發表於 18-8-29 18:00

我個女用左5個月都幾好,因為佢係七星胃門未發育好,好易嘔奶,張床仔可以校斜D ...

請問係咪每次喂完奶後都校斜D張床仔?每次校幾耐呢?

複式洋房

love_bbbabe 發表於 18-9-2 00:18
係咪預計可以用到6個月左右呢

係呀,我個仔啱啱 6 個月,準備要換床啦

洋房

半個鐘至一個鐘,主要睇佢仲會唔會嘔,其實有幾個斜度可調,如果佢訓得舒服,少少斜係ok既

大宅

keesming 發表於 18-9-6 11:32

半個鐘至一個鐘,主要睇佢仲會唔會嘔,其實有幾個斜度可調,如果佢訓得舒服,少 ...

Thx

男爵府

I had the chicco next2me before but I think it was useless.

My son did not like it and he just slept on it for 1.5months.

The ikea bed is way too better than chicco next2me as the chicho next2me was not stable at all.

首頁

尾頁

跳至