想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

sandy_astroboy 發表於 18-8-28 21:16
我係太子睇緊女中醫,上左年齡的,岩pm 我

有興趣,可否pm,tks

複式洋房

回覆樓主

我結婚努力咗5年仍然未有bb, 2014年終於有第一胎,當時4周,非常開心,但一驗到時已開始流血,但不論全日瞓床、中醫、西醫都幫唔到,幾日後愈流愈多血,最後半夜入院,照陰超確定已經冇咗。當時真係好難過,但身邊有朋友提醒,這可能是bb 先天性有缺憾,令母體啓動咗自然淘汰機制。
後來收拾心情好好調理,9個月後再次有bb,今次好順利,今日小朋友3歲生日喇~所以你都要加油,好多朋友都話有開就好容易再有,係真架!而家你最緊要調理好身體,為bb 的再次到臨作好準備,好快會有好消息架喇

大宅

回覆樓主

我剛剛自然排出左!
上年又有一次自然排出.....

唔開心一定有,但無辦法,一定要面對,希望身體快d好番,再努力過!

大宅

個心係永遠會有疤痕,不時會諗起會問點解。
如果個天話時間未到,所以攞走,其實都幾殘忍。惟有勸自己不可強求。

洋房

tabby1126 發表於 18-8-27 18:49
岩岩8w小產,想搵同路人互相支持下
可pm

我剛剛都係,雖然知道唔健康既話會自然淘汰,但心情一直好差,好明白你既感受。

複式洋房

回覆樓主

我係10w 無左....明白你感受,我成日諗係好多同路人,但點解係我地....

別墅

可pm

我同你一樣,又係8w冇左心跳,醫生話係自然淘汰,當時心情跌到落谷底,好似失去晒一切咁,所以好明白你嘅心情,我依家都睇緊中醫調理,希望佢可以快d返嚟,依家咩都唔好諗,調理好自己身體先,我地一齊努力,總有一日小天使會返嚟

複式洋房

sandy_astroboy 發表於 18-8-28 21:16
我係太子睇緊女中醫,上左年齡的,岩pm 我

可以pm我嗎

複式洋房

回覆樓主

我都係bb剛離我而去,之前用藥塞,清唔哂再食藥,而家仲有少少未排到出黎,下星期再照,好擔心要刮,有咩方法可以令佢自己排出?食d咩

複式洋房

可pm

我今年4月自然流產,果時6w,尋日都啱啱自然流產,7w,睇完中醫都係唔得,我99話嚟緊帶我去睇第二個中醫,希望成功,你都加油呀

別墅

回覆樓主

多謝各位jm互相支持
我依家要努力養好身子

大宅

puipuizaza 發表於 18-8-30 17:30
我都係bb剛離我而去,之前用藥塞,清唔哂再食藥,而家仲有少少未排到出黎,下星期再照,好擔心要刮,有咩方 ...

睇中醫,會有助你排出

大宅

可pm

我上胎20w因為染色體問題引產,藥流,刮宮
剛剛七月底發現有左,4週自然流產,好乾淨,唔使食藥塞藥同吸/刮宮。

共勉之,傷心一定有,但心存希望

民房

angelsgift 發表於 18-8-27 20:35
我6月時都係8週自然流左 好好彩唔洗入院塞藥刮宮 初時都好唔開心 但都要面對 我仲要係ivf黎 身體同荷包都 ...

我都係ivf化學了, 你睇緊邊個鍾中醫?

首頁

尾頁

跳至