在職全職

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kin818kin 發表於 18-9-24 15:43
今日會唔會比平時少人左呀?

唔會呀,都係咁多人

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

yanyan-mummy 發表於 18-9-24 15:32
希望快啲入秋,涼涼地冇咁辛苦

好想無夏天

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yickly 發表於 18-9-24 15:54
好想無夏天

咁到冬天得幾度嘅時候,我又會有啲掛住夏天嘅

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

kin818kin 發表於 18-9-24 15:44
今日屋企做節?買左餸未?

係99屋企食,買咗打邊爐野,再整過雞煲,烚下烚下

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-24 15:55
咁到冬天得幾度嘅時候,我又會有啲掛住夏天嘅

我又唔會喎,我寧願凍好過熱

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章

yanyan-mummy 發表於 18-9-24 15:46
唔會呀,都係咁多人

咁勤力呀﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章

yickly 發表於 18-9-24 15:56
係99屋企食,買咗打邊爐野,再整過雞煲,烚下烚下

原來你99都like 雞煲

雲母殿

yickly 發表於 18-9-24 15:57
我又唔會喎,我寧願凍好過熱

我係不能太凍亦不能太熱

雲母殿

kin818kin 發表於 18-9-24 15:57
咁勤力呀﹗

尤其是假期前後更加多人

珊瑚宮

kin818kin 發表於 18-9-24 15:58
原來你99都like 雞煲

Like架佢咩都食架

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-24 16:03
我係不能太凍亦不能太熱

食多啲補品就唔怕凍

雲母殿

yickly 發表於 18-9-24 16:06
食多啲補品就唔怕凍

我又虛不受補呢

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-24 16:08
我又虛不受補呢

又唔使太補,溫和果啲補品都得,有無飲紅棗水

雲母殿

yickly 發表於 18-9-24 16:10
又唔使太補,溫和果啲補品都得,有無飲紅棗水

冇呀,我怕會好燥

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-24 16:11
冇呀,我怕會好燥

當然要加其他材料

我多數選擇紅棗圓肉杞子焗水、黑糖薑母茶,我飲就唔會燥,唔知你受唔受得?

雲母殿

yickly 發表於 18-9-24 16:18
當然要加其他材料

我多數選擇紅棗圓肉杞子焗水、黑糖薑母茶,我飲就唔會燥,唔知你受唔受得?

我試過飲雞湯都會流鼻血㗎

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 18-9-24 16:19
我試過飲雞湯都會流鼻血㗎

可能每人身體都唔同,我冬天日日飲都無事,所以得返幾度我唔覺得凍

雲母殿

yickly 發表於 18-9-24 16:22
可能每人身體都唔同,我冬天日日飲都無事,所以得返幾度我唔覺得凍

我本身個人好容易熱氣架,所以我成日都會去飲涼茶

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kin818kin 發表於 18-9-24 14:45
去大陸邊度?原來你都興趁熱烈

我係深圳北坐架,唔係在香港坐

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kin818kin 發表於 18-9-24 14:48
好快﹗你覺得穩定嗎?

同日本jr 一樣穩定,但啲人就⋯⋯⋯⋯(你懂得)

首頁

尾頁

跳至