自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

hkbn好煩,成日有sales打嚟叫人續約。

寬頻上網明明合約都未到期,仲有幾個月,想問下大家,近期、今年續約私樓價錢係幾多錢?
100M只需要上網,不用家居電話服務……

thanks

珍珠宮

臨約滿前2-3個月打上hotline cut
之後就有機會有平plan

100M + MyTV + wifi

私樓低見118
+20 有埋home tel + 30 IDD添

wcpcelia    發表於 18-8-28 16:39

大宅

牛年勳章

回覆 emily106 的帖子

我十月中完約,前日打來$138, 500m, mytv, wifi, 比現在平$20, 即續兩年

寶石宮

2023年兔年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-28 11:10

要同啲sales慢慢磨爛(emoji)

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

慢慢同佢拉鋸...一日未到期..唔好彩佢地~臨完約前一個月..一定會平

子爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 dasy 的帖子

d SALES 串到爆, 我用緊 1000m + 家居電話 + idd + mytv $198, 續約要我 298, 我唔理佢, 而家 25x , 我話唔急, 12月先到期, 我話睇下先出面有d plan可能會平d, 個sales 話冇可能, 可能佢覺得我大佢掛. 對比加福比較大.

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-28 11:10

10月3號到期,今日打上hotline,138續左上面相同合約 ,多謝報料

男爵府

原來可以咁平

珍珠宮

kelvin1206 發表於 18-8-31 11:10
原來可以咁平

首先你要叫左cut 先
唔做呢個step, 好難有平plan

kelvin1206    發表於 18-8-31 12:36

男爵府

回覆樓主:

100m $158上網+30家居電話送mytv, 續加到209

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bebeamazing 發表於 18-8-31 11:06
回覆 dasy 的帖子

d SALES 串到爆, 我用緊 1000m + 家居電話 + idd + mytv $198, 續約要我 298, 我唔理佢, ...
佢地好串呀..唔休做..上次打黎傾續約都話出面無可能做到$198我話人地和記同網上痕;3做到..佢又係應我無可能...仲串我唔續約記得早通知喎.....然後我唔同傾..CUT佢線..

子爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

dasy 發表於 18-8-31 16:27
佢地好串呀..唔休做..上次打黎傾續約都話出面無可能做到$198我話人地和記同網上痕;3做到..佢又係應我無可能 ...

態度真係唔好。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最初打黎既係最寸,到愈來愈接近約滿打黎態度會好好多。每個月都會打黎,吾同人,每次平$20。佢由3月開始打比我,我8月先約滿,由第一次打黎要$268到最後一次$148我先續約。之前一直$208,平左$60,不過要慢慢同佢磨

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地最鐘意月尾果幾日打黎,話限時優惠,吾洗理佢,每個月尾都係咁講

大宅

回覆樓主:

佢哋啲sales好鬼煩,係咁打電話嚟。
個個都話係最平…… 黑人憎

男爵府

dasy 發表於 18-8-31 16:27
佢地好串呀..唔休做..上次打黎傾續約都話出面無可能做到$198我話人地和記同網上痕;3做到..佢又係應我無可能 ...
上次佢地都係咁講, then 條友再打黎話今次有平Plan, 我即刻串爆佢話: 無可能, 你又打俾我做咩? then cut 佢線. 之後轉左第二個打黎follow

珍珠宮

15週年勳章

堅持要cut, 越到續約個星期,就會收到平價

水晶宮

bebeamazing 發表於 18-8-31 11:06
回覆 dasy 的帖子

d SALES 串到爆, 我用緊 1000m + 家居電話 + idd + mytv $198, 續約要我 298, 我唔理佢, ...

唔使理
續約可以同現約一樣(或更低)呢條線一定可以守住
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

我十一月完約100M私樓,上星期三打來$138,到星期六打來$158,我即時話唔續啦,今日同和x簽左三年約,$94/月,1G,仲包家居電話

男爵府

一家之煮A 發表於 18-9-2 16:24
我十一月完約100M私樓,上星期三打來$138,到星期六打來$158,我即時話唔續啦,今日同和x簽左三年約,$94/ ...

跟我一樣决定

首頁

尾頁

跳至