懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

我剛剛聽大家話買左安滿奶和葉酸食,昨天第一天,但成晚係咁放屁,係正常的嗎?

珍珠宮

回覆樓主

我又未出現咁既情況,係咪食左其他食物有關呢?

大宅

回覆樓主

我飲開安滿無你呢種情況喔。

用戶要求終止服務

回覆 RubyYu07 的帖子

這兩天都是食了白切雞飯。已經走豉油同走薑蔥,剛剛又飲完。又開始放屁,我是不是不適合,還是要幾天習慣?因為我平時好少飲奶,今天才第二天飲

大宅

meiyee530 發表於 18-8-28 11:49
我剛剛聽大家話買左安滿奶和葉酸食,昨天第一天,但成晚係咁放屁,係正常的嗎? ...

我都係咁,一飲奶就成日放屁,應該係個人消化力問題,就算會放屁我都照飲。不過呢排又冇放咁多啦,可能個胃適應咗 (我飲安滿&美素媽媽)

男爵府

Miko3B 發表於 18-8-28 19:52
我都係咁,一飲奶就成日放屁,應該係個人消化力問題,就算會放屁我都照飲。不過呢排又冇放咁多啦,可能個 ...

除非好瘦,一般都唔會飲咁多媽媽奶,會肥媽
醫院都係咁講

珍珠宮

meiyee530 發表於 18-8-28 18:10

這兩天都是食了白切雞飯。已經走豉油同走薑蔥,剛剛又飲完。又開始放屁,我是不是不 ...

咁可能係個人消化力問題。你未有bb前飲奶都會有咁既情況?

用戶要求終止服務

未有之前會有pupu 痾 但無放屁

用戶要求終止服務

回覆 google_hi 的帖子

係呀。我164高但得49kg

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

我剛剛聽大家話買左安滿奶和葉酸食,昨天第一天,但成晚係咁放屁,係正常的嗎? ...

我都係咁 媽媽奶間唔中飲,其他嘢食同平時一樣冇乜分別,唔知點解會咁

大宅

回覆樓主

診所俾左d 奶粉我試飲完肚痾添已經有食益生菌,反而飲返普通牛奶酸奶就無事

大宅

開心吸收勳章 DHA勳章 畀面勳章

反而我一有左就會經常放屁,都無食D咩特別野....

侯爵府

meiyee530 發表於 18-8-28 22:17
回覆 google_hi 的帖子

係呀。我164高但得49kg

我到生都係得49kg, 我都無飲過奶粉,怕肥係自己到,但我bb 出世有7磅幾,其實均衡飲食就夠,唔需要飲媽媽奶

男爵府

freshrose 發表於 18-8-29 11:31
我到生都係得49kg, 我都無飲過奶粉,怕肥係自己到,但我bb 出世有7磅幾,其實均衡飲食就夠,唔需要飲媽媽 ...

同意,我睇過嘅公立同私家醫生都唔建議飲媽媽奶,糖份太高。如想補下,食藥丸狀嘅supplement比較好。
同埋只要唔係瘦到營養不良咁,其實你均衡飲食令bb成長就得,唔係媽媽增哂磅就代表好。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

可能系唔適應,我都系,我仲會肚屙,間中都會飲下。

禁止訪問

伯爵府

好似無出現咁嘅情況

禁止訪問

別墅

freshrose 發表於 18-8-29 11:31
我到生都係得49kg, 我都無飲過奶粉,怕肥係自己到,但我bb 出世有7磅幾,其實均衡飲食就夠,唔需要飲媽媽 ...

你好西利呀!
我記得初初有左,睇到你既留言好鼓勵到我

別墅

回覆樓主

我唔系飲奶系Dd前就系咁放屁。我肚多風谷到大肚腩。好想唔放。唔知點處理

首頁

尾頁

跳至