家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 bearking 的帖子

你做得定期太小啦,做多D你就會更加清楚點玩法,做定期都一樣無得懶架,貪方便就會收小D息

男爵府

kittykwok385 發表於 19-1-7 09:38
回覆 bearking 的帖子

你做得定期太小啦,做多D你就會更加清楚點玩法,做定期都一樣無得懶架,貪方便就會收小 ...

我就係唔識,又无乜聽过係咁,以為佢自動續,唔使理

大宅

bearking 發表於 19-1-7 11:42
我就係唔識,又无乜聽过係咁,以為佢自動續,唔使理

我上次做人仔定期都係咁,利息小左好多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

silly.cat 發表於 19-1-8 18:06
我上次做人仔定期都係咁,利息小左好多

我以前連咩叫新資金都唔識。第一次做2.7%,之後一續期得2%。 仲要走去問職員。真係白痴

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆 kittykwok385 的帖子

長做定期其實係咪永隆最好rate? 我想開一次戶口, 然後網上續期...因為公司和家附近都無銀行...........

子爵府

回覆 bearbb5 的帖子

永隆曾經有排幾好rate ,近排低左,我只係覺得用它網上銀行同手機app 一點通做定期好方便,click 兩下制就搞惦;
間吾中會有D快閃優惠,果D rate 就真係ok ,無分新資金同舊資金呢樣最好

呢排好rate既有icbc ,交通 同中信inMotion ,係要好rate 就睇下其他jm 介紹,不過成日轉銀行又要去排隊開戶口,我怕煩,所以都費時轉來轉去
見她地講交通做野慢到跌watt,都費時去搞,又要做專貴理財先有好rate

男爵府

回覆 kittykwok385 的帖子

多謝你的回覆! 我都要去排一次隊先

大宅

回覆樓主:

中銀定期自動續個rate 會低左?

子爵府

龜龟亀 發表於 18-8-28 13:51
你有冇揀電子渠道定期團購優惠?
請問係咪續期都可以有呢個利息?唔需要新資金?

大宅

回覆樓主:

最近港幣6個月係咪都係2厘左右?

首頁

尾頁

跳至