母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB昨天 "kit" 開我的衫....

bb 話要食奶奶喎, 好攪笑呀, 佢知道要 "kit" 開我件T-Shirt 才可食mum mum :-P 見到有兩邊, 佢望住唔知揀邊一邊食好咁!
好彩在家裡

男爵府

Re: BB昨天 "kit" 開我的衫....

好攪笑!! :-P

大宅

bb好叻wor~

子爵府

曉晴,

真係睇到都開心, 好好笑, 好溫馨呀! :lol:

[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

大宅

曉晴,

好攪笑呀.
我個女都會0架, 佢會失驚無神走埋來拉低我件衫個領, 見到個bra就偷笑.
我問 : bb係唔係要食奶奶 ?
佢就會一路笑一路走佬.

小豆媽

伯爵府

我囡囡都係咁,我問佢要唔要milk milk佢就好緊張”呀呀”咁叫,我有時特登唔比佢,佢會kit起我見衫跟住撲埋來,好攪笑 食遲d都唔得
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

曉晴,
好可愛啊!
隨著寶寶成長, 餵母乳的趣事將會陸續有來, 教人會心微笑的親密互動, 是母乳寶寶和媽媽專有的.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

大宅

Glad,
係呀, 好開心的一刻, 今朝bb 又係咁呀, 唔知佢係肚餓還是只是想要我抱抱啜啜呢!

男爵府

曉晴 ,
since you live in Shatin, will you join 11/20 gathering?

大宅

係呀! 我個囝都有呀! 好似小色狼咁伸埋隻手入我個bra (一邊奸笑), 我老公仲話: 呢個衰仔丫, 古古惑惑咁!

大宅

係呢曉晴, 正如亞mon所言, 你都住沙田, 1120來不來呢?
by the way, 好高興星期日那天見到你, 其實我之前都o係西田見過你地, 不過費事上前叫你好唐突! 你囝囝駕車張相好大張好可愛, 所以我o係街一眼就認得出他!

大宅

gigiso,
原來sunday 見到係你, 你識yuenwa?

gigiso, mon,
sat. 我要帶囝囝返playgroup, 去唔到, 你地係咪下午? 我返 4-5pm 銅鑼灣

男爵府

曉晴 :

我和gigiso和其他母乳媽媽都是通過我們每月的gathering認識的。我很開心可以認識你們這班有毅力, 有愛心的媽媽, 小玫瑰亦可以從小有一班朋友仔陪她成長。若你有時間, 希望你亦可以帶Adonis參加我們每月的gathering。我們亦歡迎Adonis的爸爸參加。

大宅

曉晴
或者睇下下次會否安排星期日合家歡gathering, 咁family day之餘亦可以見下面!

大宅

正如yuenwa所說, 在這裡真的認識到一班真正的朋友, 因在外面, 甚至自己的朋友, 都未必會明我們的想法! 母乳這個topic, 我只與在這裡認識的媽媽暢所欲言, 就算我同d朋友講, 講得多佢地只會覺得我煩! 而小朋友方面, 我亦希望他有一班與他成長的朋友仔, 試問朋友之中又怎會一次過有這麼多小朋友差不多年紀呢! 好得意啊!
所以我很喜歡成班媽咪一齊出來。

男爵府

2011至尊種植勳章

好得意, 好温馨啊!!
係咪bb要差不多一歲先識咁做?? 我囝囝下星期半歲了, 唔知佢幾時會識咁做呢

別墅

monkichi 寫道:
好得意, 好温馨啊!!
係咪bb要差不多一歲先識咁做?? 我囝囝下星期半歲了, 唔知佢幾時會識咁做呢

我估吾係掛, 我見我細佬個小b 好似10個就識, 但係吾知係咪撞手神呢....

男爵府

[quote]正如yuenwa所說, 在這裡真的認識到一班真正的朋友, 因在外面, 甚至自己的朋友, 都未必會明我們的想法! 母乳這個topic, 我只與在這裡認識的媽媽暢所欲言, 就算我同d朋友講, 講得多佢地只會覺得我煩! 而小朋友方面, 我亦希望他有一班與他成長的朋友仔, 試問朋友之中又怎會一次過有這麼多小朋友差不多年紀呢! 好得意啊!

100% agree, as there is no conflict, no competition!
we always can share our happiness, unhappiness with each other. so we should keep our gathering monthly or twice a month, & we can see the development of the babies as well.

男爵府

我個女又係呀~ 13個月起開始成日咁.
不過佢唔止掀我件衫, 連daddy, 麻麻的工人& 其他人的衫都掀。聽講有次佢掀爺爺件衫, 嚇親人啦
呢個星期收斂左d~ 不過眼訓時還會日就會係掀我,或者工人的衫~

大宅

六合彩 寫道:
[quote]
monkichi 寫道:
好得意, 好温馨啊!!

我估吾係掛, 我見我細佬個小b 好似10個就識, 但係吾知係咪撞手神呢.... [/quote]

我記得開頭識monmantong的時候, 我們的bb才剛學識坐, 她已告訴我moses經常"kit"開她件衫"食自助餐"! 好好笑! 不過個個bb的發展都唔同, 正如ryan現在都未有牙仔......

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊