嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友生咗、想三個人夾份送禮、預算~$1000,請問有冇hip seat/揹帶推薦?

男爵府

回覆樓主:

不太建議送揹帶,揹帶要配合個人需要,不可以只用價錢衡量,我最後用的sinbii 特價時約1300,用了2年好好用,最初用iangel約1000但唔夾身型浪費了,如果真係要送要考慮清楚
或者可以直接問對方想買邊隻仲好,好朋友應該無所謂,bb嘢最緊要啱用

大宅

carwaichu 發表於 18-9-2 17:03
不太建議送揹帶,揹帶要配合個人需要,不可以只用價錢衡量,我最後用的sinbii 特價時約1300,用了2年好好用 ...

因為朋友想我哋送揹帶俾佢試下丫、但我哋都唔知邊款啱,連佢自己都冇咩頭緒sinbii喺邊度可以買到?或者我叫朋友試下先買俾佢,如果爭幾百蚊都應該負擔到
唔該晒你丫

複式洋房

pearluffy 發表於 18-8-31 23:23
朋友生咗、想三個人夾份送禮、預算~$1000,請問有冇hip seat/揹帶推薦?
...

我用sinbii 約1500,用了好好用, 因為hip seat.位可放東西,所以 相對會較為重 ,但最好可以直接問對方, 因為唔啱用係真係冇用好浪費。

JD930    發表於 18-9-27 16:54

男爵府

pearluffy 發表於 18-9-3 07:44

因為朋友想我哋送揹帶俾佢試下丫、但我哋都唔知邊款啱,連 ...

aeon有sinbii,可以試下先,佢坐位空心可擺嘢,有啲坐位係實心都唔輕,所以放下銀包電話重量影響不大, 放到電話好重要,隨時可以攞出嚟影相

大宅

szeline 發表於 18-9-3 22:33
我用sinbii 約1500,用了好好用, 因為hip seat.位可放東西,所以 相對會較為重 ,但最好可以直接問對方, ...

唔該曬!我等佢試咗先買啦!

大宅

carwaichu 發表於 18-9-3 23:20
aeon有sinbii,可以試下先,佢坐位空心可擺嘢,有啲坐位係實心都唔輕,所以放下銀包電話重量影響不大, :h ...

唔該晒!似乎好多媽媽揀sinbii!就叫佢睇下啱啱用啦!

JD930    發表於 18-9-12 08:58

子爵府

回覆樓主

I angel/Todbi都多人用。

別墅

回覆 mocha20150323 的帖子

好用i angel 四合一 1500幾sogo有得賣 初生三個月起可以開始用

大宅

mocha20150323 發表於 18-9-5 02:41
I angel/Todbi都多人用。

唔該你呀、我提議下佢試埋呢個牌子啦!

大宅

Arendelle88 發表於 18-9-5 07:43

好用i angel 四合一 1500幾sogo有得賣 初生三個月起可以開始用 ...

可能要到時等佢帶埋bb去試下先得、唔該你喔

大宅

最好帶埋BB親身試, 我係買 ergobaby 360, 店員會即場教點用, 企身後點睇D 位正唔正確, 自己都要感受下肩膀,HIT 位舒唔舒服.

別墅

Ship@@ 發表於 18-9-11 14:33
最好帶埋BB親身試, 我係買 ergobaby 360, 店員會即場教點用, 企身後點睇D 位正唔正確, 自己都要感受下肩膀, ...

我都想買ergobaby ,請問邊度有店員可以教用架?aeon 的店員只係随便幫你孭上去就算。。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

好用i angel 四合一 1500幾sogo有得賣 初生三個月起可以開始用 ...

Thanks, 我去睇睇先

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

另外想問問初生未夠三個月嘅話有邊種孭帶推薦?

大宅

回覆 liliaa 的帖子

我係旺角新世紀買BB野個層買架(3/F), 好似係"Seraphine Paris (Shop No. 360)" , 店員好好, 教得幾子細, 揹起後, 係鏡睇番點BALANCE 番個位, 我覺得重要, 我成日見人揹得唔BALANCE, 會傷腰/肩

JD930    發表於 18-9-27 16:55

別墅

Ship@@ 發表於 18-9-12 09:23
回覆 liliaa 的帖子

我係旺角新世紀買BB野個層買架(3/F), 好似係"Seraphine Paris (Shop No. 360)" , 店員 ...

Thx!

首頁

尾頁

跳至