嬰兒用品

跳至
[玩具] 大富翁

首頁

尾頁

大宅

大富翁

想知大家仲有無玩大富翁,玩開邊款 :mrgreen: (中國版、香港版or其他)
有無邊款大富翁既$$係用膠紙做架 ?-(

大宅

Re: 大富翁

上個月囝囝5歲生日,佢Daddy同佢一齊買禮物,買

民房

我都想知

zoeyiu 寫道:

有無邊款大富翁既$$係用膠紙做架 ?-(

大宅

~豆豆阿扁~

我去jusco問過,售貨員話大富翁無出膠紙$架 :-(

~toffeeli~

以前都玩過一盒迷你大富翁,不過太細粒,$同棋都好易唔見,e+小朋友大左,想買過一盒,但係出左好多款,都唔知邊款好 ?-(

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

zoeyiu,

當時在Jusco只見到兩款,選了一合英文版的Monoply Junior,合面寫適合5-8 歲,有圖片簡介,D棋係車仔,覺得小朋友不會太難玩便買了!點知一玩囝囝就明D遊戲規則。

因為想囝囝多玩一些mind game及群體坐定定的遊戲,大富翁其實幾好!

toffeeli

複式洋房

大既幾錢呀?

大宅

曲曲 寫道:
好耐之前係玩具反斗城買左一副
可以自己print個樣的$
依家諗住等仔仔識玩先拎出來

以前公司會將d錢過膠才比人玩

~曲曲~

How to "可以自己print個樣的$ "?-( e+仲有無出呀﹖
個售貨員都話將d $過膠,過膠好似幾煩,等我睇下市面有無fit到大富翁$既膠袋

大宅

toffeeli 寫道:
zoeyiu,

當時在Jusco只見到兩款,選了一合英文版的Monoply Junior,合面寫適合5-8 歲,有圖片簡介,D棋係車仔,覺得小朋友不會太難玩便買了!點知一玩囝囝就明D遊戲規則。

因為想囝囝多玩一些mind game及群體坐定定的遊戲,大富翁其實幾好!

~toffeeli~

我既小朋友就係玩左迷你大富翁就愛上左,所以買左叮噹大富翁電腦軟件,但係我都唔想佢成日對住電腦,所以都係考慮買番全統既大富翁﹗我地d大人都可以玩埋一份 :mrgreen:

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

原來小朋友很計較輸嬴,第一次玩佢唔夠Daddy嬴得多,玩完自己上床哭,心理輔導一輪,第二次玩"進步"了,見到我就破產,鼓勵我又唔收我錢....在過程中可以與他討論所謂遊戲規則,認識對金錢的概念,我想對EQ亦有幫助,這類形的遊戲的確不錯。

大宅

~曲曲~

你講果隻"自己print大富翁"真係未見過喎,不過我今日終於都買左喇 :mrgreen: 係精裝豪華版,大眾做緊特價。

~toffeeli~

好多謝你分享遊戲心德,我覺得大富翁對小朋友真係一個訓練EQ同理財既好game

洋房

係咪木盒果隻? 請問特價後幾錢呀? 謝謝!

zoeyiu 寫道:
~曲曲~

你講果隻"自己print大富翁"真係未見過喎,不過我今日終於都買左喇 :mrgreen: 係精裝豪華版,大眾做緊特價。

~toffeeli~

好多謝你分享遊戲心德,我覺得大富翁對小朋友真係一個訓練EQ同理財既好game

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

MB系列大多數棋都做特價(七折),就係呢隻木盒紀念版大富翁無特價,而且唔係一定有貨,特價好似係做呢個月。
我買既豪華版大富翁原價$329,折左賣$230.3

洋房

謝謝! 我所知木盒紀念版大富翁在Toyrus大概賣$300(限量版), 無折. 價錢相差無幾的話, 我或者會買木盒紀念版大富翁.(無咁易給小朋友整殘)

zoeyiu 寫道:
MB系列大多數棋都做特價(七折),就係呢隻木盒紀念版大富翁無特價,而且唔係一定有貨,特價好似係做呢個月。
我買既豪華版大富翁原價$329,折左賣$230.3

洋房

已買了木盒紀念版大富翁. $299.9. 但是仔仔未

首頁

尾頁

跳至