親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

我想問下,出wifi蛋好定數據卡好?剛剛去過深水場鴨仔,原來無得賣數據卡☹️佢叫我出wifi蛋,上網搵過wifibb 都抵,搜尋過好多都話佢唔掂(emoji)有無平靚正介紹?

珍珠宮

BellLaiBell 發表於 18-9-2 13:19
我想問下,出wifi蛋好定數據卡好?剛剛去過深水場鴨仔,原來無得賣數據卡☹️佢叫我出wifi蛋,上網搵過wifi ...
wifi蛋幾$?
我暑假剛去完,喺馬代機場出電話卡

洋房

MissMaMa 發表於 18-9-2 13:30
wifi蛋幾$?
我暑假剛去完,喺馬代機場出電話卡

貴唔貴?幾錢?香港睇過wifi蛋60-100蚊一日,落地數據卡睇有啲電話用唔到。我用緊iphone唔知得唔得?

珍珠宮

BellLaiBell 發表於 18-9-2 13:48
貴唔貴?幾錢?香港睇過wifi蛋60-100蚊一日,落地數據卡睇有啲電話用唔到。我用緊iphone唔知得唔得?

...

好貴!咁貴我唔會用wifi egg。
有人話iphone 用唔到?我排隊時候,見前面好多人用iphone

洋房

MissMaMa 發表於 18-9-2 14:09
好貴!咁貴我唔會用wifi egg。
有人話iphone 用唔到?我排隊時候,見前面好多人用iphone
...

咁落地出一張幾錢?大約港幣

珍珠宮

BellLaiBell 發表於 18-9-2 14:12
咁落地出一張幾錢?大約港幣

機場有兩間電訊公司,我用dhiraagu,14日,US$32,全程順暢。

wcpcelia    發表於 18-9-2 19:36

洋房

MissMaMa 發表於 18-9-2 14:16
機場有兩間電訊公司,我用dhiraagu,14日,US$32,全程順暢。

唔該曬妳,我去5日咁出us$16果隻都夠晒用(emoji)

洋房

BellLaiBell 發表於 18-9-2 14:48
唔該曬妳,我去5日咁出us$16果隻都夠晒用(emoji)

剛剛至記起落到地係當地時間00:00左右,唔知閂左門未添(emoji)

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

BellLaiBell 發表於 18-9-2 13:19
我想問下,出wifi蛋好定數據卡好?剛剛去過深水場鴨仔,原來無得賣數據卡☹️佢叫我出wifi蛋,上網搵過wifi ...

其實成個島都有wifi
除非妳出左海
所以唔駛wifi egg or 卡

洋房

biancaho7 發表於 18-9-2 15:10
其實成個島都有wifi
除非妳出左海
所以唔駛wifi egg or 卡

我都有咁諗過乜都唔出,但係心日行下馬累市同埋預出海會多啲時間。最後果日怕喺市無wifi搵唔到路

珍珠宮

BellLaiBell 發表於 18-9-2 15:37

我都有咁諗過乜都唔出,但係心日行下馬累市同埋預出海會 ...
出海都冇時間用電話,真係可以唔出卡。我出卡係因為有幾晚去左居民島。

洋房

MissMaMa 發表於 18-9-2 20:11
出海都冇時間用電話,真係可以唔出卡。我出卡係因為有幾晚去左居民島。
...

居民島有乜野玩?

珍珠宮

BellLaiBell 發表於 18-9-2 21:53
居民島有乜野玩?

都係玩下水上活動,join local tour

洋房

MissMaMa 發表於 18-9-2 22:36

剛剛都搜尋過,來回一日得唔得呢?

洋房

MissMaMa 發表於 18-9-2 22:36

好靚呀

珍珠宮

BellLaiBell 發表於 18-9-3 00:00
剛剛都搜尋過,來回一日得唔得呢?
不太可能,未計來回快艇的時間和費用,怎樣寄存行李,怎樣沐浴更衣,已是一個大問題。。。況且絕大部份的tour是早上出發(我上次的Half day tour 是7:45集合,回程2:30)

洋房

MissMaMa 發表於 18-9-3 07:12
不太可能,未計來回快艇的時間和費用,怎樣寄存行李,怎樣沐浴更衣,已是一個大問題。。。況且絕大部份的to ...

係喎,來回船費都唔平

洋房

不太可能,未計來回快艇的時間和費用,怎樣寄存行李,怎樣沐浴更衣,已是一個大問題。。。況且絕大部份的to ...

住一晚呢有無民宿介紹?我自己套餐book左馬累市四晚,諗住喺酒店搵一日團出海玩幾日,因為果陣搜集資料唔多買晒至知來回島船費唔平,島酒店又太貴同鎖定要酒店消費下所以無再考慮入島玩,但見你介紹個島似「麗貝島」好有興趣。唔知入島船費幾多呢?(其他島大約US$100一程)或者我放棄兩晚市酒店,住一兩晚居民島,如果住一晚咁又會唔會好趕呢。太草率book酒店,馬累市酒店又無得取消都想入島住下。謝謝妳解答咁多問題。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你好MissMaMa, 之前都有睇你分享澳洲黃金海岸行程,好有用;可否有時間分享馬爾代夫呢? 先謝謝你!

珍珠宮

tattat 發表於 18-9-3 16:26
你好MissMaMa, 之前都有睇你分享澳洲黃金海岸行程,好有用;可否有時間分享馬爾代夫呢? 先謝謝你!
...

謝謝你支持,希望有時間寫馬爾代夫。

首頁

尾頁

跳至