親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

有冇jm 現身在或剛從 Brisbane 返黎?見 weather forecast 10-23度,請問要著咩衫?日間係咪可以著夏天衫?咁晚上呢?

大宅

littlesister 發表於 18-9-2 14:27
有冇jm 現身在或剛從 Brisbane 返黎?見 weather forecast 10-23度,請問要著咩衫?日間係咪可以著夏天衫? ...

要帶定外套,,有太陽中午真係可以短袖,早晚都大風,要穿外套

wcpcelia    發表於 18-9-2 19:30

琥珀宮

畀面勳章

metrochung 發表於 18-9-2 16:50
要帶定外套,,有太陽中午真係可以短袖,早晚都大風,要穿外套

Thank you
咁請問係咪唔好著短褲呢?如果去玩到水上活動嗎? 因想 weekend 去 Tangalooma Island

大宅

littlesister 發表於 18-9-2 19:18
Thank you
咁請問係咪唔好著短褲呢?如果去玩到水上活動嗎? 因想 weekend 去 Tangalooma Island
...

你即日來回海豚島嗎?如住一晚,凍就返去換條長褲,見熱就換條短褲,好方便。仲有係玩咩水上活動?我自己果日都换來換去。 如玩四驅車,著長褲好D

琥珀宮

畀面勳章

metrochung 發表於 18-9-2 19:47
你即日來回海豚島嗎?如住一晚,凍就返去換條長褲,見熱就換條短褲,好方便。仲有係玩咩水上活動?我自己 ...

即日來回,應該只係觀鯨十餵海豚,餵海豚應該浸住水?

大宅

littlesister 發表於 18-9-2 20:03
即日來回,應該只係觀鯨十餵海豚,餵海豚應該浸住水?

長短褲都可以,最熱中午12-3都去了觀鯨,6点前先换條超短褲,男仔可以穿泳褲等待準備餵,餵海豚時,我嘅高度浸過pat濕到腰,上身要着外套(在等待的期間都涼涼地,外套有機會濕),我自己就穿防風薄外套(濕咗都冇咁重)。如果不会玩其他活動的話,穿拖鞋入島就最方便

首頁

尾頁

跳至