自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

很想幫助這些孩子!很佩服宋太為了女兒開餐廳,很想去鼓勵她們!

侯爵府

畀面勳章

我都想問、請問有 j m 知嗎?

大宅

回覆樓主:

長沙灣福華街584号地舖, 喜樂餐飲

333s    發表於 18-9-2 20:16

大宅

回覆樓主

喜樂餐飲.教室
網址: https://s.openrice.com/QrbS00na800
地址: 長沙灣福華街584號地舖
電話: 23710187

應該係呢間,我都啱啱開咗post希望大家支持佢哋

男爵府

siu-mai 發表於 18-9-2 19:39
喜樂餐飲.教室
網址: https://s.openrice.com/QrbS00na800

多謝您!

男爵府

回覆樓主

要去支持

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

osmanthus 發表於 18-9-2 19:37
長沙灣福華街584号地舖, 喜樂餐飲

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

喜樂餐飲.教室

大宅

vkm2014 發表於 18-9-2 19:41
多謝您!

我都多謝你
希望宋太唔好捱壞自己,我覺得佢咁樣太吃力了

男爵府

vkm2014 發表於 18-9-2 19:31
很想幫助這些孩子!很佩服宋太為了女兒開餐廳,很想去鼓勵她們!

十分正面,好过好多好食懶非,有手有脚唔去做野,無貢獻重拎埋好多社會福利,成日埋怨政府的人。

支持她,祝福她和她家人。。。

ccysj01    發表於 18-9-2 20:26

琥珀宮

PUIPUI2000 發表於 18-9-2 20:07
十分正面,好过好多好食懶非,有手有脚唔去做野,無貢獻重拎埋好多社會福利,成日埋怨政府的人。

支持她 ...

智障都搵到工,難為d隱青,隱中攤大手板問屋企人攞錢使

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

喜樂餐飲.教室

男爵府

回覆樓主

今早讀到這個單親媽媽和她女兒的故事 -「牽著你的手」。
今年30歲的女兒,有輕度智障和自閉症。女兒半歲那年,丈夫因肝癌而去世,在女兒媽媽就這樣牽著她的手,陪她長大。
她辭去公務員的工作,賣掉房子,在長沙灣開了一間餐廳,請了同樣是和女兒有類似經歷的朋友仔去工作,志在提供平台讓他們成長、訓練他們。
獨力經營餐廳(收入也經常虧蝕),兼任老闆、廚師、生命導師,實在是出於一份對女兒的愛和對社會弱勢群體的憐憫。
字裡行間,看出她對上帝的信靠-「我深信,既然衪奪去我的東西,就會還給我別的。」「雖然蝕錢,但我不擔心這裏做不下去,因為山窮水盡時,上天會派很多天使在你身邊,幫助你渡過難關。」
如果你想支持他們,不妨按一下「分享」,或者和三五知己去「喜樂餐飲·教室」吃早或午飯(小店不設夜市)。相信小小的舉動,會祝福更多的人。
God bless you. (emoji)
❤喜樂餐飲.教室
地址: 長沙灣福華街584號地舖(荔枝角站B1出口,步行約7分鐘)
營業時間:星期一至五0730-1800
電話:23710187
http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20180812&sec_id=4104&s=0&a=20474553

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

support

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

AhKaAhKa 發表於 18-9-2 20:26
今早讀到這個單親媽媽和她女兒的故事 -「牽著你的手」。
今年30歲的女兒,有輕度智障和自閉症。女兒半歲那 ...

前排在網上看到介紹。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

mandy952 發表於 18-9-2 20:14

智障都搵到工,難為d隱青,隱中攤大手板問屋企人攞錢使
隱青仲有機會 隱中劣根性太重GG

首頁

尾頁

跳至