親子旅遊

跳至

首頁
56789...14

尾頁

珍珠宮

12312 發表於 18-10-23 10:27
台北去宜蘭班次密好多(而且時間快)

最快都要個幾鐘,同埋又要上上落落火車站,相對客運方便快捷好多。

男爵府

回覆樓主:

係咪黎緊有客運由機埸去宜蘭。如開通左就方便好多。我諗宜蘭住長榮鳳凰酒店。台北住1日林口。2日板橋。

複式洋房

MissMaMa 發表於 18-10-22 20:36
我最後冇訂到溫泉酒店,揀左溫泉民宿,不過都唔算平,3個人要NT$7000。民宿叫筑玥,景觀好靚,一直好想住, ...

請問筑玥可以在那(emoji)訂呢?(emoji)

珍珠宮

ddchick 發表於 18-11-1 12:18
請問筑玥可以在那(emoji)訂呢?(emoji)

email 給他們

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-10-17 17:28
9/2,1拖2去,台中入台北走,只在市內玩

台北你住邊間?我原本訂左凱達3人房,$1900幾兩晚,但見到另一間在台北車站的酒店,叫日光拾玖(但從未聽過呢個名 ),$1300幾兩晚三人房,好抵下,所以都訂左

珍珠宮

回覆樓主:

Update一下先,因為見到有些酒店愈來愈平,所以幾乎全部訂過!

Day 1台北車站日光拾玖(3人房)$671

Day 2台北車站日光拾玖(3人房)$671

Day 3礁溪慢慢湯民宿(樓中樓2人房加床)$605

Day 4礁溪慢慢湯民宿(樓中樓2人房加床)$605

Day 5 礁溪筑玥溫泉會館(沐星房加床)NT$7000

Day6 台北車站路境行旅(豪華3人房)$667

三人機票(7500x3AM換+$1560稅 )+住宿,合共用左$6576,每人$2192,都算好抵玩

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-11-3 07:08
台北你住邊間?我原本訂左凱達3人房,$1900幾兩晚,但見到另一間在台北車站的酒店,叫日光拾玖(但從未聽 ...

我訂左2晚台北日記豪華3人房連早餐,共NT$3982

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-3 14:53

我訂左2晚台北日記豪華3人房連早餐,共NT$3982

我都見到呢間好平

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-11-3 15:41
我都見到呢間好平

我一早訂價錢平d, 而家唔得了

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-3 16:33
你訂邊日?我check 我的日子,三人房係$571包早,四人房就$617包早

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-3 16:33
不過我唔轉了,想住路境行旅,因見佢評分好高

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-11-3 17:11
你訂邊日?我check 我的日子,三人房係$571包早,四人房就$617包早

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-3 17:40

呢2日貴少少

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-3 17:40

我見你之前話台中入,台北走,台中你住1晚,然後台北2晚?

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-11-3 18:25

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-11-3 18:25

我套機票係5月換,一次過換左2轉台灣,是但一程要open jaw

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-3 18:30
我套機票係5月換,一次過換左2轉台灣,是但一程要open jaw

點解咁換,用AM?
你意思分3航段,變2套來回?

我機票都係AM換,只需比去程7500AM,回程夾埋暑假飛其他地方,所以免里數。

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-3 18:26

4日3夜台中+台北,都好趕下

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-11-4 00:34
4日3夜台中+台北,都好趕下

其實台中都冇咩地方想去,純粹去個夜市咪唔趕

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-11-4 00:32

點解咁換,用AM?

2萬換左4程呀!

首頁
56789...14

尾頁

跳至