美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢年減左10kg,但停左喺70kg都有3個月,我自己都想再減多10kg,但想知道大家係點樣衝破到減肥嘅平台期?謝謝

大宅

我個陣都有試過停滯左個幾月,日日都好擔心係咪唔會再瘦到。

大宅

bububu126 發表於 18-9-3 23:33
我個陣都有試過停滯左個幾月,日日都好擔心係咪唔會再瘦到。

咁jm你點衝破?

男爵府

回覆樓主

平常心,好叻架啦,唔好比太大壓力自己,jm你瘦邊個位先?

大宅

黑貓白貓 發表於 18-9-3 01:15
呢年減左10kg,但停左喺70kg都有3個月,我自己都想再減多10kg,但想知道大家係點樣衝破到減肥嘅平台期?謝 ...

我都係,停頓咗……依家仍然無落磅,但我聽同事講唔好鬆懈,雖然平台期,但唔好放棄,如果唔係一肥番就不得了……所以依家平常心當Keep 著,唔肥就算.樓主你70kg幾高呀?

大宅

呢年減左10kg,但停左喺70kg都有3個月,我自己都想再減多10kg,但想知道大家係點樣衝破到減肥嘅平台期?謝 ...

控制飲食得唔得?

大宅

ywc7803 發表於 18-9-6 20:41
我都係,停頓咗……依家仍然無落磅,但我聽同事講唔好鬆懈,雖然平台期,但唔好放棄,如果唔係一肥番就不得了… ...

心態好重要,一鬆懈肥返又晒左呢年心機

大宅

無糖茶妹 發表於 18-9-6 19:59
平常心,好叻架啦,唔好比太大壓力自己,jm你瘦邊個位先?

我朋友都話我瘦左塊面先,腰係其次

大宅

ywc7803 發表於 18-9-6 20:41
我都係,停頓咗……依家仍然無落磅,但我聽同事講唔好鬆懈,雖然平台期,但唔好放棄,如果唔係一肥番就不得了… ...

即係jm你呢個時候無上過磅?
唔上磅幾日,我一上返磅個日就會好緊張
我唔會放棄呀,如果平台期一個月我都okay,希望唔好要等咁耐啦。

子爵府

改變運動方式,例如之前係跑跑機就改去跑街,或游水

大宅

黑貓白貓 發表於 18-9-6 22:33
我唔會放棄呀,如果平台期一 ...

會隔好耐先上一次磅,但自己都會感覺到有無肥咗,著衫褲就知,對上次上磅都是差不多磅數,想問你點減10kg?

別墅

ywc7803 發表於 18-9-7 06:29

會隔好耐先上一次磅,但自己都會感覺到有無肥咗,著衫褲就知, ...

其實最好一星期磅一次review 下恒心多點呢

別墅

黑貓白貓 發表於 18-9-6 22:33
我唔會放棄呀,如果平台期一 ...

最緊要心態好(emoji)(emoji)加油呀

禁止訪問

大宅

我係跟營養師減的, 平台期時營養師叫我一連3日既lunch食粟米一條+水浸吞拿魚, 3日後郁番

首頁

尾頁

跳至