家庭理財

跳至
[金融投資] 9月定期懶人包  

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

fookba 發表於 19-9-7 17:31
想問下4m 边間最好?

$4m 可諗下dbs + 渣打/citibank

男爵府

南洋2。45 1年hkd

複式洋房

唔好意思想請教一下... 唔係大新銀行做緊3%最抵嗎?
佢$0.5M以上新開戶好似有3%p.a fixed deposit?

男爵府

2017BKM 發表於 18-9-3 12:21
以下回贈都係我開左户口先list, 大家去開户時要再問清楚息率,到期日

DBS Wealth Account ($1m定期至1/11, ...

dbs 可做半年定期,2.4%

男爵府

Wyy210 發表於 19-9-10 16:01
佢$0.5M以上新開戶好似有3%p.a fixed deposit? ...

大新3個月3%,最多$50萬

複式洋房

2019新春慶豚圓

Citic Inmotion 新錢3個月2.45%,唔覺有上限,前後做咗2百

男爵府

回覆 2017BKM 的帖子

DBS Wealth Account ($1m定期至1/12,最高有$8500, $2m $14000, $4m $25,500 /6個月定期 $15,500 )
-$1m $5000 /$2M $10500 /$4m $22000 活期利息, 資金放至1/12
or -$12000 2.4% 6個月定期利息
-$500 early bird, open account on or before 10th
-$300 new account
-$1500 (完成set up bill pay, SI or FPS 轉數快)
-$200 財富管理户口
-$1000 推薦

伯爵府

2017BKM 發表於 19-9-11 09:46

要開一百萬戶口,其中五十萬有三厘息。

大宅

Chole 發表於 19-9-12 15:36
要開一百萬戶口,其中五十萬有三厘息。

7月時開戶,50萬已有3厘。

伯爵府

oliloo 發表於 19-9-12 15:41

7月時開戶,50萬已有3厘。

銅鑼灣佢話要開咗一百萬戶口先。

侯爵府

2017BKM 發表於 19-9-11 09:46

最少要50萬才有3%

男爵府

Chole 發表於 19-9-12 15:43

銅鑼灣佢話要開咗一百萬戶口先。

9月改左要$1m

伯爵府

2017BKM 發表於 19-9-12 16:46
9月改左要$1m

I see. Thanks !

大宅

侯爵府

Chole 發表於 19-9-12 16:53
I see. Thanks !

上網見到仲有

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Wyy210 發表於 19-9-10 16:01
佢$0.5M以上新開戶好似有3%p.a fixed deposit? ...

係呀! 我已開,職員好幫得手

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章

IloveKpop 發表於 19-9-16 09:34
係呀! 我已開,職員好幫得手

請問有沒有新開戶回贈?

侯爵府

wilsonchiu9999 發表於 19-9-17 01:12
回覆 IloveKpop 的帖子

https://www.icbcasia.com/ICBC/%E6%B5%B7%E5%A4%96%E5%88%86%E8%A1%8C/%E5%B7%A5% ...

請問三個月定期后,有無限最少存款額?

男爵府

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
2017BKM 發表於 18-9-3 12:21
以下回贈都係我開左户口先list, 大家去開户時要再問清楚息率,到期日

DBS Wealth Account ($1m定期至1/12, ...

渣打馬拉松

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
煤氣 ... 2 3 4 5
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊