家庭理財

跳至
[金融投資] 2020年10月定期懶人包  

首頁
12345...84

尾頁

子爵府

2020勳章

以下回贈都係我開左户口先list, 大家去開户時要再問清楚息率及到期日**
之前如搵過我問定期資詢或推薦既jm,我舊的電話號碼因唔記得入錢,俾另一人開左電話卡,剛有jm話我知原來嗰個新咭主係sell人買比特幣,仲冒認係我話推廣已做完,買比特幣回報更高仲可推薦,大家要小心,此人絕不是我

渣打優先理財 $1百萬 (3個月定期$1百萬$8100 )
-$2500 新户口及投資户口, 兩星期內完成「客戶投資取向」問卷及開e-banking
-$3500 0.7% 6個月定期利息
-$700 常行指示出糧户口$8萬 (7個月) + $100 推薦
-$1300 推薦
- Annual priority pass membership for worldwide airport lounge access

建行 $1m (6個月定期$8050)

-$3750 interest, 0.75% 6個月定期

-$1500 new account

-$600 SI ($10000 x 2)

-$1000 referral

- $1200 App 開户(autopay/投資户口/ebanking/fps)

交行通達理財 ($1百萬6個月定期 $6600)

-$4500 0.9%$1百萬6個月定期利息
-$500 新户口+證劵户口

-$800 推薦

-$800 出糧常行$40000 3次扮出糧

Citibank Citigold $1.5m (6個月定期 max $8250+$500 coupon

+$1125 0.3%, 1-3月定期
+$1125 0.3% 4-6個月定期(息口按續期日而定)
+$3500 定期放到31/3
+$1200 推薦
+$800常行指示$80000
+$200 常行指示或出糧户口 from DBS,HSBC, SC or BOC
+$300 預約
+$500 coupon

If $1.8m, $5000 new account

if $2.5m, $7000 new account

Citibank Citi Priority-$1m (6個月定期$5000)
+$750 0.3%, 1-3月定期
+$750 0.3% 4-6個月定期(息口按續期日而定)
+$1500 定期放到1/3
+$300 推薦
+$1200常行指示$80000
+$200 常行指示或出糧户口 from DBS,HSBC, SC or BOC
+$300 預約

DBS Wealth Account ($1/2/5百萬 $1700 / $3200 /$13200)

-$500 / $2000 /$12000 $1/2/5百萬 keep till 1/1

-$500兩項交易(網上繳費/提款咭拎一次500/SI入50000/FPS收款,同名轉入一次)

-$500 推薦

-$200 財富管理户口

ICBC理財金賬戶$80萬起/ $100萬$8046 228日定期

- 6246利息($100萬, 1% 228日定期) - $1000 信和酒店餐飲及住宿劵
- $800 推薦信用卡簽脹
- 新證券客戶開戶後首3個月經網上或手機銀行交易佣金低至HK$0, 佣金回贈上限$3000

子爵府

2020勳章

2017BKM 發表於 18-9-3 12:21
DBSWealth Account $1m (定期至1/12, $1M最高有HK$7,800, $2M $13,700)-$400 新户口-$200 網上開財富管理户 ...

請在這邊留言,因另一post 亂碼

別墅

回覆 2017BKM 的帖子

你好, 請問DBS $400 Referral Code是甚麼? 是否需要特定客户才收到Referral Code? Thanks.

子爵府

2020勳章

Sun7gu 發表於 18-9-3 19:42
回覆 2017BKM 的帖子

你好, 請問DBS $400 Referral Code是甚麼? 是否需要特定客户才收到Referral Code? Th ...

現有客户在網上登記就有推薦code

wcpcelia    發表於 18-9-11 11:50

男爵府

睇唔明。
Standard chartered: 1M 4個月, $10200 即係 rate 是多少 ?

子爵府

2020勳章

Cara2006 發表於 18-9-4 16:44
睇唔明。
Standard chartered: 1M 4個月, $10200 即係 rate 是多少 ?

4個月$12166,約3.6%

男爵府

2017BKM 發表於 18-9-4 16:46

(emoji)

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

3.6%pa?港弊定期有咁高息?

子爵府

2020勳章 畀面勳章

嘩!好過買樓收租喎!

複式洋房

請問係邊度可以搵到多啲資料

子爵府

2020勳章

s-m-c 發表於 18-9-4 17:28
請問係邊度可以搵到多啲資料

去渣打問優先理財

男爵府

再想問下,間間的定期也說 "新資金" 會高 d 息,咁 mature 之後點好?
例如我有兩個戶口,
A 銀行做三個月新資金定期,mature 後就轉去 B 銀行又做三個月?
跟著三個月後又轉返去 A ,算唔算新資金?
可以咁 A / B 互轉,也算新資金?
有 2.5M,做哪一間好呢?
即係只做定期,定也開埋 saving / chequing ?

大宅

2017BKM 發表於 18-9-3 19:48
現有客户在網上登記就有推薦code

點做?

大宅

2020勳章

DBSWealth Account $1m (定期至1/12, $1M最高有HK$7,800, $2M $13,700)-$400 新户口-$200 網上開財富管理户 ...

渣打同星展幾好wor, lunch去再問下先

男爵府

回覆樓主:

樓主, SC張credit card 30000分可以點用呀? 換到咩嘢? 可唔可以做asia mile?

子爵府

2020勳章

seenfu 發表於 18-9-10 17:30
樓主, SC張credit card 30000分可以點用呀? 換到咩嘢? 可唔可以做asia mile?

28500 分可換$100 簽賬額

大宅

2017BKM 發表於 18-9-10 18:02

1M
sc定citi高?

男爵府

2017BKM 發表於 18-9-10 18:02

謝謝樓主。 轉asia mile得唔得? 網上無解釋。

大宅

如渣打1M要點先有$12166?thx

複式洋房

謝謝 些牙

首頁
12345...84

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊