家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

睇左幾間保險公司高端醫療 想問下大家意見
富通 保障最全面 但好似冇咩人買 同埋成日賣盤
富衛 冇物理治療等既賠償 其他保險最多賠55000
宏利 最貴 因為佢個墊底費係最少 但我本身有保險 所以墊底高都冇所謂 呢間同其他相差一年成6千
保誠 醫療裝置每年得15萬 其他保險係全數保障

禁止訪問

別墅

happy1230 發表於 18-9-4 14:58
保障最全面價錢係咪最貴?
你自己最考慮邊個位?

保障最全面係最平個間富通 但好似冇咩人買 同埋見佢成日賣盤 而家賣左俾大陸公司

醫療裝置同物理治療都重要所以唔知邊間好

男爵府

畀面勳章

tonia2006 發表於 18-9-4 10:05
富衛 冇物理治 ...

高端醫療保險沒有最好的,只有最適合自已的。唯有自已自行比較。

洋房

其實保險冇話邊一間特別好, 每一間能夠生存係個市場
都有佢既競爭力.
建議你買保險之睇, 睇清楚D plan
揀一個最適合你既.
ps: 我係agent

侯爵府

富衛 冇物理治 ...

何不考慮cigna?自己上網買、有CS 跟、回覆快、ceo plan 係出院免找數的。普通公司agent 有幾大可能跟自己一世、要唸下一變做孤兒單、cs 有什麼服務、能否解答問題、過程會係掂、了解左先好買。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

洋房

富衛 冇物理治 ...

要睇自己想要既係咩,我相信每間公司都有自己優勝地方。

利申:我係永明金融agent

複式洋房

高端醫療其實著重出事後claim 到與否, claim 唔到, 縛幾平都無用, 個人見解用D 比較有名氣少少既保號, claim record 又多D, 個pool 多D, 有歷史數據支持. 如果就係上面既choice 去選擇, 宏利會比較好.

PS . 我係各大保險公司都有代理既 broker

複式洋房

富衛 冇物理治 ...

仲有2間A記, Chubb 同Bupa 呢! 其實真係冇話邊間最好, 只係睇邊間最適合自己。
聽你咁講, 應該揾個墊底費高d冇問題, 因為有公司嗰份,但保費可以平d ,保障大d 就ok .
最重要係有咩大病起上來唔使用到自己辛辛苦苦儲返來積蓄嘛!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至