跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

BB 識坐啦, 好開心!!

大宅

好叻喎!我囡囡要扶著才可以坐。

原帖由 vanessa08 於 09-4-8 10:13 發表

大宅

我個囡基本上係無動機坐O架...一幫佢坐起佢就周身郁...都唔知點搞...有咩方法可幫BB快點學識坐?!

大宅

原帖由 vanessa08 於 09-4-8 10:13 發表

YEAH 我女女都係呀, 佢學識坐之後, 肯自己一個玩.... 方便湊好多... 佢仲好鐘意搣雜誌... 而家佢老豆一得閒就俾本雜誌佢玩, 激死

大宅

好媽媽勳章

He can now sit independently for about 10 minutes. I didn't train him but he likes to sit than roll over. I tried to trained him to roll over and he cries always. So I think no need to intentionally train them but let it be.

原帖由 小山竹 於 09-4-8 11:57 發表
我個囡基本上係無動機坐O架...一幫佢坐起佢就周身郁...都唔知點搞...有咩方法可幫BB快點學識坐?!

男爵府

細妹唔鐘意坐, 一比佢坐就自已"sir" 落黎..激c, 佢只係鐘意彈..彈到我隻手就黎斷啦...

珍珠宮

原帖由 naivemama 於 09-4-8 11:59 發表

YEAH 我女女都係呀, 佢學識坐之後, 肯自己一個玩.... 方便湊好多... 佢仲好鐘意搣雜誌... 而家佢老豆一得閒就俾本雜誌佢玩, 激死

我睇育兒網頁都教可以俾bb搣紙
不過我俾bb搣過紙巾,佢搣左會放入口
所以都無再俾佢搣

大宅

我BB都坐到啦,不過就仲未可以坐得直個背,但係佢最鍾意玩的都係我部電腦,只要比佢發覺我用電腦,佢就會咩到唔要,馬上爬過黎,然之後自己一個坐係到玩,唔比佢玩就係到發脾氣,真係比佢激死。不過等我今晚都搵D雜誌比佢搣下先,睇下佢仲會唔會咁先。
原帖由 咖央 於 09-4-8 12:24 發表

所以都無再俾佢搣

大宅

原帖由 咖央 於 09-4-8 12:24 發表

所以都無再俾佢搣

係呀, 搣紙有聲, 等放d 玩具放响紙一樣. 可以train bb 既手指, 不過小心d 紙介手. 同埋如果係油墨紙印我地都唔俾bb 玩, 怕污漕. 因為搣紙有聲. 所以分散左佢注意力無食入口, 不過搣到悶, 佢就開始想放入口, 我地就打打同埋收埋本書話佢知唔俾食...

大宅

原帖由 loklokhui 於 09-4-8 12:36 發表
我BB都坐到啦,不過就仲未可以坐得直個背,但係佢最鍾意玩的都係我部電腦,只要比佢發覺我用電腦,佢就會咩到唔要,馬上爬過黎,然之後自己一個坐係到玩,唔比佢玩就係到發脾氣,真係比佢激死。不過等我今晚都搵D雜誌比佢搣下先,睇下 ...

你bb 識爬喇... 好叻呀.. 我個女無意欲爬呀.

大宅

佢「DUP」低個頭,之後將個Pat pat「台」起,之後就不斷向前行。爬爬下就會roll over之後就停係佢想玩的物玩具面前。

不過就係好似一條毛毛虫咁!
原帖由 naivemama 於 09-4-8 12:39 發表

你bb 識爬喇... 好叻呀.. 我個女無意欲爬呀.

大宅

好媽媽勳章

好叻呀!!
原帖由 loklokhui 於 09-4-8 12:54 發表
佢「DUP」低個頭,之後將個Pat pat「台」起,之後就不斷向前行。爬爬下就會roll over之後就停係佢想玩的物玩具面前。

不過就係好似一條毛毛虫咁!

男爵府

又識爬又識坐好勁呀!

我bb都識識地坐, 不過要Hold住佢, 佢坐坐下個頭會掂到腳趾咁滯!

大宅

原帖由 chowhui97 於 09-4-8 13:00 發表
又識爬又識坐好勁呀!

我bb都識識地坐, 不過要Hold住佢, 佢坐坐下個頭會掂到腳趾咁滯!

咁好快佢就會自己坐定定, 我個女上兩星期都係坐到咁, 到上星期就坐直左, 尋日就識得坐住爬前爬後囉野玩. 睇住佢轉變好開心
唔覺唔覺bb 真係大左好多...

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

原帖由 chowhui97 於 09-4-8 13:00 發表
又識爬又識坐好勁呀!

我bb都係要hold住佢黎坐, 同埋個頭都會愈dup愈低,

佢都好中意打電腦 , 我抱住佢坐係電腦前佢會係咁拍檯同埋想抓個鍵盤 ! 1抱開佢會發炆嫁 ,mouth:

首頁

尾頁

跳至