自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

我陀3胎大肚飲過幾次,c6一年入面除左冇人結婚果幾個月,個個月都要去飲,我陀同生都超順利,係試過一次空心胎但呢個冇去飲喜酒喎(因為清明月冇人結婚)
大肚7個月做過姐妹,連新娘都要服侍我

JD930    發表於 18-9-7 09:56

男爵府

回覆樓主:

可以去飲,我大肚做姊妹都無問題,長輩話唔幫手攞新娘D嘢,同唔好直冲新娘(面對面行)就得~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

應該問你地既四大長老, 你未婚夫既意見.

男爵府

franwu 發表於 18-9-6 16:29

可以去食你個餐飯,但唔可以上你屋企

寶石宮

2023年兔年勳章

JD930 發表於 18-9-6 22:22

JD930    發表於 18-9-7 09:56

子爵府

回覆樓主:

主人家同當事人唔介意咪得囉…我結婚都有請大肚婆嚟飲,。 而我大肚嗰時都有去飲

子爵府

我屋企係話唔可以的,
但我大肚時有2個親戚結婚又話親戚無所謂

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

我結婚時有大肚婆來飲,我大肚時亦有去飲
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

我當年有參加朋友婚禮,要睇雙方長輩介不介意

大宅

回覆樓主:

我結婚時原來有個姊妹大肚, 當時未夠3個月所以我唔知。 咪又係咁! 另外我大嫂果陣成8個月肚都照黎,而家我地就快結婚6年, 1仔1女lu.....我地全家都好幸福

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至